Twee lichamen gevonden in Spanje in dodelijke nasleep van noodweer

door admin
Twee lichamen gevonden in Spanje in dodelijke nasleep van noodweer

De slachtoffers werden gevonden in de buurt van de Pedrera brug en worden nog geïdentificeerd. Dat heeft de regeringsdelegatie in Madrid bevestigd. Voor de reddingsteam was het een helse week. Naast deze tragische ontdekking zijn ze nog steeds op zoek naar andere vermisten, waaronder een 50-jarige vader en een 83-jarige man met Alzheimer uit Villamanta, een dorpje in de buurt.

Overlevenden

De ontdekking komt na de miraculeuze redding van een 10-jarige jongen, die meer dan 12 uur in een boom had doorgebracht om aan het wassende water te ontkomen. Hij en drie andere leden van zijn gezin verdwenen zondagavond toen hun auto in de rivier de Alberche viel. De vrouw werd diezelfde nacht gered. Ze had zich kunnen verschansen op een kleine verhoging door zich aan twee boomstammen vast te houden. Haar dochter is er op eigen kracht in geslaagd de stad te bereiken. 

Maandagochtend trof de Guardia Civil de 10-jarige zoon aan, zittend in een boom waar hij mogelijk twaalf uur had doorgebracht. Hij werd onderkoeld aangetroffen en geslagen. Sindsdien zijn reddingswerkers op zoek naar de 50-jarige vader van dit gezin.

Onverminderde zoekacties

In Toledo wordt ook nog steeds gezocht naar een vermiste vrouw. Zij werd door de overstroming meegesleurd toen ze op de CM-4004-snelweg nabij de gemeente Valmojado reed. De zoektocht is een gezamenlijke operatie van de Guardia Civil, brandweer en andere hulpdiensten. Ze werken tegen de klok om iedereen te vinden, dood of levend.

Lees ook: Twee doden, drie vermisten en erg veel schade door noodweer in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk