Twee mooie wandelplekken in Spanje uitgelicht

door admin
wandelplekken spanje Ordesa y Monte Perdido

Spanje is een populair vakantieland voor Nederlanders en de kans is groot dat je er weleens bent geweest. Misschien om te zonnen of in je jonge jaren voor een echte stapvakantie. Daar staat dit land natuurlijk bekend om, maar Spanje is ook om andere redenen een leuke vakantieplek.

Spanje kent natuurlijk een rijke natuur en cultuur en daarom heb je er veel prachtige wandelplekken. Voor de beginnende en ervaren wandelaar is Spanje dus geweldig. Maar wat zijn dan eigenlijk leuke wandelplekken in Spanje? We lichten er twee voor je uit.

Wandelen in Parque Nacional Ordesa y Monte Perdido

Dit nationale park spreekt echt tot de verbeelding en is ideaal voor wandelvakanties groepsreizen, maar natuurlijk ook voor mensen die liever alleen wandelen. Nationale parken hebben altijd iets bijzonders en dat geldt zeker voor dit park. Dit park is het oudste park van Spanje en je vindt er onder meer geweldige canyons, zoals Escuain en Pineta.

Maar in welke tijd kun je hier dan het beste wandelen? Welnu, we raden je aan om een vakantie tussen juli en oktober te boeken. Als je niet van drukte houdt, dan raden we je aan om het hoogseizoen te skippen, want dan is het er heel toeristisch. In het park komen zowel beginnende wandelaars alsook gevorderde wandelaars goed tot hun recht.

Er zijn meerdere bergachtige gebieden en je kunt het zo uitdagend maken als je zelf wilt. Wil je met een specifiek doel wandelen? Dan kun je een wandelboekje kopen of gezamenlijk met een gids wandelen.

Wandelplekken op Gran Canaria

Ben je dol op eilanden en wil je je even de Robin Crusoe van Spanje wanen? Bezoek dan het populaire eiland Gran Canaria. Op dit eiland kun je verschillende type vakanties met elkaar combineren en dat maakt het dan ook zo aantrekkelijk.

De fanatieke wandelaar gaat er vooral heen voor de prachtige natuurgebieden. In het noorden van Gran Canaria is het subtropisch, terwijl in het zuiden stukjes zandwoestijn te vinden zijn. Je vindt er bovendien canyons, kloven, bossen, palmoases en nog veel meer.

Elk type wandelaar zal tevreden zijn in Gran Canaria, want je hoeft je letterlijk geen dag te vervelen.

Overigens willen we nog wel even een kanttekening plaatsen. Je weet misschien dat Gran Canaria ook een zeer toeristisch eiland is en om die reden is het raadzaam om het hoogseizoen over te slaan.

Je kunt het beste in de periode januari tot mei wandelen. Dan is het niet alleen rustig, maar dan is de flora en fauna van het eiland ook het mooist. Na een intensieve wandeling kun je lekker op het rustige strand hangen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook geweldige eetplekken in Gran Canaria en wat lekkers kun je aan intensieve wandeling ook wel gebruiken!

Misschien vind je dit ook interessant: Dit zijn de mooiste bergen van Spanje

Dit vind je misschien ook leuk