Unieke masterclass outdoor-fotografie in Andalusië

door admin
Unieke masterclass outdoor-fotografie in Andalusië

Deze is van 6 tot 11 juni 2019 en heeft de prachtige, authentieke kustplaats La Herradura als uitvalsbasis. In een week tijd leer je van een ervaren professional om in bijzondere omstandigheden perfecte foto’s te maken. De enige vereiste om mee te doen is dat je goed met een camera overweg kunt en deze ook handmatig kunt bedienen.

Tijdens de Outdoor Photography Experience worden de elementen ‘outdoor’, ‘fotografie’, ‘werken in groepsverband’, ‘fotograferen op locatie’ en ‘professionele begeleiding’ gecombineerd tot een unieke en zeer leerzame masterclass.

Bij elke activiteit in de week waarin deze bijzondere Outdoor Photography Experience plaatsvindt, ligt de focus op een specifiek fotografisch thema. Zo doe je een schat aan ervaring op met fotograferen in verschillende situaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Deelnemers doen alle outdooractiviteiten zelf en maken ondertussen foto’s. Het is een combinatie van een vakantie, outdooractiviteiten en een professionele fotocursus die wordt geleid door de Nederlandse fotograaf Martin Hogeboom. Je reist naar de hoogste bergen, schitterende baaien, prachtige natuurgebieden en mysterieuze grotten. Leer hoe je een ‘wow-factor’ aan elke foto geeft en krijg inzicht over diverse aspecten van de manier waarop jij fotografeert, inclusief een efficiënte workflow en post-productie.

Je verblijft in een comfortabel hotel aan zee waar je geniet van je ontbijt, korte theoretische briefings en workshops krijgt. Hier vandaan neemt de organisatie je mee naar prachtige plekken in de omliggende natuur voor activiteiten als kajakken, hiken, coasteering, canyoning en mountainbiken. Alle activiteiten zijn helemaal toegespitst op deze foto experience.

Na afloop van elke dag is er tijd om je beste plaatjes te selecteren, bewerken en met anderen te delen. Elke avond wordt op een andere locatie gedineerd. Tijdens het diner wissel je ervaringen uit en geniet van de mooiste resultaten.

La Herradura ligt aan de Middellandse Zee op 45 minuten rijden ten oosten van Málaga stad en luchthaven. Het hooggebergte Sierra Nevada met de prachtige streek Alpujarras liicht in het achterland. Samen vormt dit een perfecte omgeving voor deze Outdoor Photography Experience.

Martin Hogeboom

De masterclass wordt geleid door Martin Hogeboom. Deze professionele fotograaf met veel ervaring zal de deelnemers vijf dagen lang begeleiden. Sinds 2001 specialiseert hij zich in portret- en outdoorfotografie. In 2016 is hij officieel ambassadeur van de Fuji X-camera’s geworden en bracht hij zijn eerste fotoboek ‘Everyday People’ uit. Martin heeft actief bijgedragen aan de samenstelling van het programa.

Initiatiefnemers

Het initiatief van deze Outdoor Photography Experience komt van de mensen achter de bedrijven Activ8You en CostaMundo. Sophie Bruinsma en Lorenzo Borjesson van Activ8You en Jeroen Stultiens van CostaMundo bundelden hun gezamenlijke ervaring en passie voor hun bezigheden en hun omgeving in deze masterclass.

Activ8you

Activ8You is gevestigd in La Herradura (Granada) en gespecialiseerd in outdooractiviteiten op zee, in de bergen, onder water en in de sneeuw en organiseren al jaren excursies, evenementen en compleet verzorgde vakanties aan de Costa Tropical (de kust van de provincie Granada).

Costamundo

Costamundo is eveneens gevestigd in La Herradura en produceert documentaires en bedrijfsfilms. Jeroen Stultiens werkt al ruim 25 jaar met een camera voor televisie en het bedrijfsleven. Hij maakte onder andere programma’s voor Veronica, MTV, RTL en NPO.

Aanmelden

Ben jij een fotograaf of een liefhebber van fotografie die ook van natuur en sporten houdt, over een goede basisconditie en over eigen apparatuur beschikt? Dan kun je je via deze link aanmelden voor de Outdoor Photography Experience. Er is een speciale prijs voor locals die thuis overnachten. Klik hier voor meer informatie of bekijk de aftermovie op deze pagina van de Outdoor Photograpy Experience die in 2019 plaatsvond.

Dit vind je misschien ook leuk