Valencia brengt de zomer naar Schotland om wintertoeristen te trekken

door admin
Valencia brengt de zomer naar Schotland om wintertoeristen te trekken

Het Waverley-treinstation, een belangrijk toeristisch knooppunt in de stad, is getransformeerd in een tijdelijke Valenciaanse strand, compleet met zand en zon. Nuria Montes, de Valenciaanse minister van Toerisme, benadrukte tijdens een persconferentie hoe belangrijk het is om Edinburgh te bezoeken vóór het winterseizoen begint. “Schotten zijn dol op de regio Valencia vanwege de zon en de prachtige stranden”, aldus Montes. Ze wees er ook op dat elk jaar ongeveer 800.000 Schotten naar Valencia reizen. Dat komt overeen met ongeveer 20% van de Schotse bevolking. 

Tijdelijke attractie met langdurige impact

Het tijdelijke strand zal tot komende zondag blijven staan om voorbijgangers kennis te laten maken met wat de regio Valencia te bieden heeft. Het straatmarketinginitiatief is vooral gericht op het “brengen van de zon” naar de bewoners van de Schotse hoofdstad. De regio wil laten zien hoe aantrekkelijk de stranden ook in de winter zijn.

Een strategische zet in de winter

Valencia wil de toeristische sector in de regio steunen tijdens de minder drukke maanden. Schotland wordt gezien als een belangrijke markt, gezien het aanzienlijke aantal Schotse toeristen dat jaarlijks de regio bezoekt.

Lees ook: Door sporttoerisme blijven hotels op Mallorca langer open in laagseizoen

Dit vind je misschien ook leuk