Van tevoren boeken of op de bonnefooi naar Spanje?

door admin
Van tevoren boeken of op de bonnefooi naar Spanje?

De één kijkt vaak jaloersmakend naar de ander, want een planner kan niet tegen de spontaniteit van op de bonnefooi gaan.De vrije vogel kan juist niet de discipline van boeken en plannen opbrengen. Maar wat is de beste keuze en hoe pak je dit aan in Spanje? Hier de tips op een rij. 

Goed gepland 

Los van persoonlijke voorkeur zijn er wel wat argumenten te bedenken voor enerzijds boeken, en anderzijds op de bonnefooi gaan. Wanneer je gebonden bent aan een bepaalde periode doordat je bijvoorbeeld reist met schoolgaande kinderen dan is vooraf boeken in veel gevallen aan te raden. Zeker wanneer je niet de hele zomervakantie weg kunt, maar gebonden bent aan een tijdslot. Dit zijn namelijk ook vaak de populaire periodes en daarmee zijn veel leuke bestemmingen al snel volgeboekt.

Met name in een populair vakantieland als Spanje zijn de mooie plekken op de camping dan wel vergeven. Een camping boeken in een vroeg stadium is dan juist slim. Hiermee heb je volop keuze en kun je een mooie plek uitkiezen. Ook is er dan vaak nog een vroegboekkorting te bedingen.  

Bonnefooi 

Mocht het niet heel veel uitmaken in welke regio jouw vakantie in Spanje gaat plaatsvinden en ben je ook flexibel qua periode, dan is een camping in Spanje oprijden en kijken hoe het gaat, prima te doen. Er kleven namelijk heel wat voordelen aan een last minute vakantie, zo kun je kijken wat het weer doet en hier je plannen op afstemmen. Ook sta je open voor verrassingen, waardoor je waarschijnlijk op plekken komt die je vooraf niet had bedacht. Voor je het weet vind jij dé nieuwe parel van Spanje, waar het grote toerisme nog niet te vinden is. Wanneer je op de bonnefooi reist sta je meer open voor nieuwe indrukken.  

Kortom, het is niet alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur of je op de bonnefooi op vakantie moet gaan of juist gepland. Er zijn ook praktische argumenten die het één of het ander meer geschikt maken. Weet dat mensen in Spanje in ieder geval altijd zeer open en welkom zijn, op de gemiddelde camping in Spanje zal dan ook lang naar een plekje voor jou worden gezocht en anders doorverwezen naar een andere camping. Dus welke soort reiziger je ook bent, voor beide manieren van vakantievieren is Spanje dé plek van bestemming. 

Dit vind je misschien ook leuk