Verhuizen of net verhuisd naar Spanje?

door admin
Verhuizen of net verhuisd naar Spanje?

Costa Women is in 2010 opgericht door Ali Meehan om simpelweg een paar vrienden te maken en zich in Spanje te vestigen na 20 jaar de wereld rond te hebben gereisd en gewerkt te hebben in Australië, het Midden-Oosten en uiteindelijk uit Azië te verhuizen.

Nu, iets meer dan tien jaar later, is Costa Women de grootste sociale netwerkgemeenschap voor vrouwen die in Spanje wonen of van plan zijn naar Spanje te verhuizen. Het is een community met bijna 10.000 leden, 38 locatiegebonden groepen en bijna 140 verschillende nationaliteiten. De groepen zijn verspreid over heel Spanje, de eilanden en Andorra, en binnenkort wordt er een in Portugal geopend.

De bijeenkomsten helpen leden in contact te brengen met andere vrouwen die in hetzelfde gebied wonen en bieden ondersteuning, advies en informatie.

Een goede voorbereiding is de sleutel

Uit de ervaringen van duizenden Costa Women-leden die naar Spanje verhuisden, ontdekte Ali dat onderzoek de sleutel tot succes is. Ze vindt dat mensen die hierheen verhuizen alle kansen moeten krijgen om te slagen en ook moeten worden gewaarschuwd waar het mis kan gaan. Daarom heeft Ali ook SpainExpo opgericht. Dit is een online informatieportaal dat is ontworpen om vragen te beantwoorden en de stress bij het plannen van een verhuizing naar Spanje weg te nemen. SpainExpo informeert over ingezetenschap, scholen, onroerend goed, recht, bankwezen, belastingen, hypotheken, gebouwen, planning, taal en nog veel meer via meer dan 35 experts op die gebieden. Er zijn ook links naar nuttige boeken en andere informatie. In 2015 begonnen Costa Women-leden hun verhalen te delen in een serie van (nu) drie eBooks – Spain & Me. Deze zijn gratis te downloaden.

Evenementen

Zakelijke en sociale evenementen maken ook een groot deel uit van Costa Women. Deze zijn lokaal georganiseerd (indien beperkingen dit toelaten) en online. Sinds maart 2020 zijn er meer dan 250 online evenementen geweest. Deze hebben leden de kans gegeven om leden uit andere delen van het land te ontmoeten of contacten te leggen al voor aankomst in Spanje. De sociale bijeenkomsten kunnen vele vormen aannemen, van koffieochtenden, lunches tot wandelingen of het leren van een nieuwe hobby.

Make it Happen

De zakelijke kant van de zaak is ook buitengewoon populair, want naast de verschillende netwerkevenementen zijn er links naar andere grote netwerkgroepen voor vrouwen in het VK en Amerika. Er zijn minstens twee grote jaarlijkse conferenties, waaronder de jaarlijkse Internationale Vrouwendag ‘Make it Happen’. De 9e editie voor komende maart is zojuist aangekondigd.

Ben je vrouw en al in Spanje of denk je erover naar Spanje te verhuizen dan ben je van harte welkom op Costawomen.com. Je kunt er altijd zeker van zijn dat er nieuwe initiatieven, ideeën en leuke activiteiten plaatsvinden binnen de gemeenschap. 

Dit vind je misschien ook leuk