Verrassend: De meest gezochte Spaanse stad op Booking.com

door admin
Pontevedra

Als aan populaire Spaanse bestemmingen wordt gedacht, denk je al snel aan Madrid, Barcelona of een van de eilanden. Maar niets is minder waar. Booking.com zocht uit wat op dit moment de meest gezochte Spaanse bestemming is op hun reisplatform. De uitkomst is verrassend.

In een recent rapport heeft het platform de meest favoriete plaatsen onthuld van gebruikers die van plan zijn om dit jaar te reizen. Pontevedra (Galicië) blijkt op dit moment de meest gezochte Spaanse bestemming te zijn onder reizigers van over de hele wereld voor het komende jaar. De Galicische stad staat op de eerste plaats en overtreft daarmee bekende steden zoals Madrid en Barcelona.

Spanjaarden geven voorkeur aan kustplaatsen

Niet alleen bij internationale reizigers is Galicië gewild. Bij Spaanse gebruikers van het platform komt deze regio ook in de top tien voor. De stad Lugo wordt door Spanjaarden als zesde meest populaire bestemming gekozen voor hun vakanties komend jaar. Bovenaan de lijst staat Madrid, gevolgd door Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Murcia, en Cádiz. Behalve Madrid, zijn het allemaal kustplaatsen. Een belangrijke factor voor 77% van de Spanjaarden. Volgens een andere enquête uitgevoerd door Booking.com, geven ze aan zich ontspannen te voelen tijdens hun vakantie als ze in de buurt van de zee zijn.

Hitte ontvluchten

Volgens Booking.com heeft er in het Spaanse toerisme een trendverschuiving plaatsgevonden richting koelere bestemmingen. Dit is een mogelijke reactie op het gevolg van de klimaatverandering en de stijgende temperaturen in de thuisregio’s van de toeristen. Meer dan de helft van de Spaanse respondenten geeft aan dat klimaatverandering hun vakantieplanning zal beïnvloeden. Zij zijn dan ook van plan hun vrije dagen te gebruiken om de warmte van hun eigen steden te ontvluchten.

Voordeligere vakanties

Naast het klimaat is ook de economische situatie van de reizigers van invloed op hun reisgedrag. Ruim 43% van de respondenten zegt op zoek te gaan naar betaalbare vakanties. Galicië blijkt dan ook voor deze doelgroep een perfect toevluchtsoord. Er is niet alleen een grote diversiteit aan accommodaties en landschappen, maar er zijn vanwege de populaire pelgrimsroute Camino de Santiago ook veel herbergen en pensions te vinden.

Galicië steeds populairder

Ook de cijfers bevestigen de groeiende populariteit van Galicië. De Spaanse regio registreerde afgelopen jaar ruim 4,8 miljoen reizigers, die voor meer dan 9,5 miljoen overnachtingen zorgden. Een stijging van 6% ten opzichte van 2022. “We zijn verheugd dat Pontevedra en Lugo twee van de meest gewilde bestemmingen in Spanje zijn geworden voor reizen in 2024, zowel internationaal als nationaal. We hopen dat iedereen deze prachtige regio, die zoveel te bieden heeft, zal bezoeken en er verliefd op zal worden,” aldus Pilar Crespo, Regional Manager voor Spanje en Portugal bij Booking.com.

Lees ook: Klimaatvlucht naar Noord-Spanje: Grote stijging verkoop huizen in Galicië

Dit vind je misschien ook leuk