Vijfde meest gezochte crimineel van Spanje geeft zich over in Madrid

door admin
Vijfde meest gezochte crimineel van Spanje geeft zich over in Madrid

Er zijn nu nog maar vijf personen over op de lijst die de Spaanse politie in mei 2022 heeft vrijgegeven. In 2012 zou Muñoz in Mexico-Stad een moord hebben gepleegd. Hij riskeert een gevangenisstraf van 35 jaar. Het slachtoffer werd verwond met een scherp voorwerp. Het levenloze lichaam werd later in een olievat vol cement verstopt.

Toenemende druk van media en politie

Sinds 2020 stond Muñoz op de lijst van voortvluchtigen en werd internationaal gezocht. De Spaanse politie werkte nauw samen met Mexicaanse autoriteiten. Muñoz gaf zich uiteindelijk over door de toenemende druk van media en politie. Hij woonde de afgelopen drie jaar ondergedoken op verschillende plekken in Spanje.

Lees ook: Spanjaard is belangrijkste most-wanted en gezocht door Europol

De arrestatie van Muñoz is de vijfde van de originele lijst van mei 2022. De eerste die werd gepakt was Manuel Bellido Moreno, een vervalser van geld. Luis Martínez Calleja, een beruchte inbreker, werd in juni 2022 gearresteerd. In augustus van hetzelfde jaar werd pedofiel Diego Darío González Ghersi opgepakt. Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez, beschuldigd van mensenhandel, drugshandel en witwassen, werd in oktober in Ecuador gearresteerd.

‘Europe’s most wanted fugitives’-lijst van Europol

Muñoz stond ook op de lijst van ‘Europe’s Most Wanted Fugitives’ van Europol. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dat Muñoz zich uiteindelijk overgaf door de druk van media en politie. Hij verbleef op verschillende locaties in Spanje en wisselde elke paar maanden van adres. Hij leefde in het geheim met de hulp van familie en vrienden.

De Spaanse autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar de overige vijf personen op de lijst. De politie blijft intensief samenwerken met internationale organisaties zoals Europol en Interpol om deze voortvluchtigen te vinden.

Lees ook: Een van de tien meest gezochte voortvluchtigen door FBI opgepakt in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk