Virale roddel in Spanje: Stierenvechter cancelt huwelijk half uur voor aanvang

door admin
Virale roddel in Spanje: Stierenvechter cancelt huwelijk half uur voor aanvang

Minder dan een uur voor aanvang van zijn voorgenomen huwelijk belde afgelopen zaterdag de Spaanse stierenvechter Juan Ortega zijn aanstaande op met de mededeling dat hij twijfels had om zijn verloofde te trouwen.

Op dat moment legde de jonge cardiologe de laatste hand aan haar outfit en begonnen de eerste van de 500 genodigden te arriveren op de huwelijkslocatie in een kerk in Jérez de la Frontera, de geboorteplaats van bruid Carmen Otte Alba. Onder de bruiloftsgasten waren ook bekende gezichten, vooral uit de wereld van het stierenvechten, zoals Curro Romero, Pepe Luis Vargas, Juan José Padilla, Morante de la Puebla en Roca Rey.

Op vrijdag had het voorhuwelijk al plaatsgevonden in aanwezigheid van familie en naaste vrienden. Het stel had er tijdens dat feest erg gelukkig uitgezien, zo melden enkele Spaanse kranten die zich baseren op bronnen uit de naaste kring van beide families. 

“Het is niet rechtvaardig om iemand zoveel pijn te doen op wat een zeer gelukkige dag had moeten zijn,” zei een gast op sociale media. Vele genodigden gingen uiteindelijk eten in het centrum van Jerez nadat duidelijk werd dat de bruiloft werd afgelast. De gasten waren over het algemeen behoorlijk ontstemd. Ortega vertrok naar Sevilla, naar het huis dat hij deelt met de vrouw met wie hij ging trouwen.

Ongeloof

De krant ABC schrijft dat het nieuws onder gasten is ingeslagen als een bom, vooral in de familie van de bruid. Die ‘niet kunnen geloven wat er is gebeurd’. De krant meldt verder dat er wel alarmbellen waren afgegaan toen de stierenvechter twee weken voor de bruiloft tot tweemaal toe in de Ecuadoraanse arena van Lacatunga door een stier van Huagrahuasi werd gepakt. Hij moest de ziekenboeg bezoeken waar ‘ernstige kneuzingen aan lichaam en kaak, evenals de breuk van twee tanden, werden vastgesteld’. 

Troosteloze Carmen Otte Alba

Ortega en Otte waren al tien jaar samen. Carmen Otte werkt als arts in Jerez en voltooide haar residentie in het Virgen del Rocío ziekenhuis in Sevilla. Zij werd zaterdag de meest gezochte vrouw op internet en het nieuws over het afgezegde huwelijk is viraal gegaan. Een dag later meldt de krant 20Minutos op basis van bronnen uit haar vriendenkring dat de in de steek gelaten bruid ‘kapot’ is, ‘niet stopt met huilen en geen troost kan vinden’. 

Stierenvechter moet opdraaien voor alle huwelijkskosten

Hoewel het niet bekend is of de bruiloft uiteindelijk zal doorgaan, lijkt alles erop te wijzen dat dit niet het geval zal zijn. Volgens berichten die enkele uren na het bekend worden van het nieuws verschenen, is de familie van de bruid, die diepbedroefd is, van plan om een “oorlog” te beginnen met de stierenvechter. Zij zouden alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de stierenvechter alle huwelijkskosten, die meer dan 70.000 euro bedragen, op zich neemt. 

Op maandag schrijft La Vanguardia dat de familie van de stierenvechter heeft laten weten dat ‘persoonlijke omstandigheden’ hem tot de beslissing om zijn huwelijk af te zeggen hebben gedwongen.

Wie is Juan Ortega Pardo?

Juan Ortega Pardo werd op 8 oktober 1990 geboren in de wijk Triana in Sevilla, waardoor hij net 33 jaar is geworden. Hij werd opgeleid in de stierenvechtscholen van zijn geboortestad Sevilla en in Córdoba, waar hij ook Landbouwtechniek studeerde. Hij nam het alternatief (een ceremonie waarbij een ‘novillero’ officieel een ‘matador’ wordt) op 27 september 2014 in Pozoblanco, Córdoba.

Dit vind je misschien ook leuk