Voedselalert rond chocoladereep van Mercadona

door admin
chocoladereep

De Spaanse autoriteiten hebben de bevolking gewaarschuwd voor de aanwezigheid van een vreemd voorwerp in chocoladerepen van Hacendado, het huismerk van Mercadona.

Het betreffende product wordt verkocht in alle winkels van de Mercadona S.A. keten, zo meldde de Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit (AESAN). Het gaat om een bekende reep chocolade van het huismerk. Gezondheidsinspecteurs hebben een vreemd voorwerp in de chocoladerepen gedetecteerd. Daarom wordt de bevolkking aangeraden deze niet te consumeren.

Via het Coordinated Rapid Exchange of Information System (SCIRI) en het European Food Safety Alert Network (RASFF) is AESAN door de bevoegde autoriteiten van de regio Valencia geïnformeerd over de aanwezigheid van het vreemde voorwerp in chocoladerepen.

Als gevolg hiervan heeft de distributeur gevraagd om de terugroeping van de getroffen producten uit de verkooppunten in het hele land. Het gaat om het volgende product:

  • Productnaam: Zwarte chocolade 72% met amandelen
  • Merk: HACENDADO
  • Houdbaarheidsdatum: 05/2025
  • Lotnummer: I23325M1
  • Gewicht per stuk: 200 g
  • Bewaartemperatuur: Kamertemperatuur

De gezondheidsautoriteiten verzoeken het publiek dringend om geen chocolade met deze specifieke kenmerken te consumeren. Heb je een chocoladereep van Hacendado in huis, breng deze dan terug naar het dichtstbijzijnde verkooppunt van Mercadona S.A. voor een volledige terugbetaling.

Lees ook: Voedselalert in Spanje wegens gluten in diepvrieserwtjes

Dit vind je misschien ook leuk