Voedselalert Spanje wegens gluten in diepvrieserwtjes

door admin
Voedselalert Spanje wegens gluten in diepvrieserwtjes

De Spaanse Voedsel- en Voedingsveiligheidsagentschap (AESAN) heeft een waarschuwing uitgegeven over de aanwezigheid van niet-vermeld tarwe in verpakkingen van 'Guisantes superfinos' (superfijne erwten) 550g van het merk FINDUS.

Personen met een glutenallergie of -intolerantie worden dringend geadviseerd dit product niet te consumeren. De waarschuwing werd uitgebracht na een melding van de gezondheidsautoriteiten van Madrid via het Coördinatie Systeem voor Snelle Informatie-uitwisseling (SCIRI).

De eerste distributie van het product betrof diverse autonome gemeenschappen in Spanje waaronder Andalusië, Aragón, Asturië, Canarische Eilanden, Cantabrië, Castilië en León, Castilië-La Mancha, Catalonië, Valencia, Galicië, Balearen, La Rioja, Murcia en Baskenland. Er wordt echter niet uitgesloten dat het product ook in andere regio’s kan zijn gedistribueerd.

FINDUS heeft al gereageerd op deze situatie en vraagt de winkeliers het betreffende product uit de schappen te halen. De teruggeroepen productdetails zijn als volgt:

  • Productnaam (op label): Guisantes superfinos
  • Merk: FINDUS
  • Batchnummer: L3166670GV
  • Bewaarconditie: Bevroren

Na tests heeft het bedrijf bevestigd dat monsters uit deze batch tarwezaden bevatten, een bekend allergeen. Dit kan problemen veroorzaken bij personen die allergisch of gevoelig zijn voor gluten. Voor anderen is het product veilig om te consumeren.

Als reactie heeft FINDUS consumenten verzocht het product niet terug te brengen naar de winkel waar het is gekocht. Om volledige terugbetaling te ontvangen, moeten klanten eerst controleren of de streepjescode overeenkomt met 8434702001867, batch L3166670GV en de houdbaarheidsdatum 06/2025. Vervolgens moeten ze het deel van de verpakking met de batch en streepjescode uitknippen en, samen met hun bankgegevens, opsturen naar een door het bedrijf opgegeven adres. FINDUS zal dan de kosten van het product en de verzendkosten vergoeden. Per telefoon: (+34)900 43 14 01 van 10:00 tot 17:00 uur van maandag t/m vrijdag. Per e-mail: consumidor@findus.es.

Lees ook: Mercadona-product teruggetrokken wegens voedselalert

Dit vind je misschien ook leuk