Voedselwaarschuwing in Spanje rond salmonellose uitbraak

door admin
Voedselwaarschuwing in Spanje rond salmonellose uitbraak

Rapporten geven aan dat zes mensen ziek werden met koorts, braken en diarree na het nuttigen van het besmette vlees. Het goede nieuws is echter dat alle gevallen een positieve prognose hebben gehad en dat geen enkele ziekenhuisopname nodig was.

Na de uitbraak hebben de gezondheidsautoriteiten een uitgebreid onderzoek gestart en epidemiologische onderzoeken uitgevoerd om de getroffenen te diagnosticeren. Ook hebben zij het etablissement geïnspecteerd en voedselresten bemonsterd. Schokkend genoeg zijn zowel biologische monsters als voedselmonsters positief getest op salmonella. Dat geeft volgens Diario de Sevilla aan dat het etablissement moet worden gecontroleerd door regionale gezondheidsinspecteurs.

Welk voedsel veroorzaakt salmonellose?

Salmonellose is een zeer vaak voorkomende voedselinfectie, die wordt veroorzaakt door bacteriën van het type Salmonella. Maar welk voedsel veroorzaakt salmonellose? De salmonella-bacterie is te vinden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder rundvlees, gevogelte, eieren, fruit, varkensvlees, spruitjes, groenten en zelfs bewerkte voedingsmiddelen zoals notenboter, bevroren gehaktbrood of bereide gerechten met kip. Verontreinigd voedsel ziet er normaal uit en ruikt normaal, dus het is cruciaal om te weten hoe je dit kunt voorkomen.

Voorkom samonellose-besmetting

Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van salmonellose, moet je ervoor zorgen dat je geen rauwe of onvoldoende verhitte eieren consumeert, evenals eieren met dooiers of eiwitten met een vloeibare consistentie. Het is het beste om eieren grondig te koken om veilig te zijn. Bovendien vormen hitte en slecht gekoeld voedsel de ideale omstandigheden voor de vermenigvuldiging van salmonella. Daarom is het essentieel om bederfelijke en bereide gerechten te koelen of in te vriezen.

Dit vind je misschien ook leuk