Voedselwaarschuwing treft belangrijke expat-supermarkt in Spanje

door admin

De Spaanse Voedselveiligheids- en Voedingsagentschap (AESAN) heeft een waarschuwing afgegeven voor mensen met allergieën voor schaaldieren, vis, melk of weekdieren betreffende de aanwezigheid van niet-aangegeven allergenen in het product “4 Golden Savoury Rice Steam Bags” dat wordt verkocht in de expat-supermarkt Iceland Overseas.

Iceland Overseas is een Britse supermarktketen die vooral bevroren voedingsmiddelen verkoopt. De keten heeft ongeveer 14 vestigingen in Spanje en is geliefd onder Britse expats omdat zij er hun vertrouwde levensmiddelen vinden. De supermarkten van Iceland verkopen Britse merken zoals Warburtons Crumpets, Yorkshire Pudding en Jaffa Cakes. Ook vind je er veel producten voor de Indiase keuken. Er zijn winkels in Alicante, Murcia, Almería, Málaga, Sotogrande en op de Canarische Eilanden. Het personeel spreekt Engels.

Details van het product

Het specifieke product betreft:

  • Productnaam: 4 Golden Savoury Rice Steam Bags
  • Merk: Iceland
  • Verpakking: Plastic zak
  • Houdbaarheidsdatum: 16/11/2025
  • Gewicht: 600 gram
  • Opslag: Diepvries

Herkomst en distributie

Dit rijstproduct van de populaire supermarkt voor expats bevat allergenen die niet op het etiket vermeld staan. De distributie van het betreffende product is bevestigd in Iceland-winkels in de regio’s Andalusië, Comunidad Valenciana en Murcia. Herverdeling naar andere regio’s is mogelijk.

Reden voor terugroepactie

De waarschuwing volgt op een melding van het Britse Voedselstandaardagentschap (FSA) via INFOSAN, waarin de aanwezigheid van niet-aangegeven allergenen werd opgemerkt. Daarnaast heeft de fabrikant uit voorzorg besloten het product terug te roepen vanwege de mogelijke aanwezigheid van schaaldieren, vis, weekdieren en melk.

Aanbevelingen van AESAN

AESAN adviseert mensen met allergieën voor schaaldieren, vis, weekdieren of melk om dit product niet te consumeren indien zij het hebben gekocht. Voor de algemene bevolking is er geen gezondheidsrisico verbonden aan de consumptie van dit product. Deze waarschuwing is gecommuniceerd via het Gecoördineerd Snel Informatiewisselingssysteem (SCIRI) om ervoor te zorgen dat de betreffende producten uit de markt worden gehaald.

Voor meer informatie en updates, kunt u terecht op de officiële website van AESAN of uw lokale Iceland-winkel bezoeken.

Lees ook: Meer voedselwaarschuwingen in Spanje uit EU-landen dan uit VS of Marokko

Dit vind je misschien ook leuk