Vrijdag start grootschalige inzameling Spaanse Voedselbanken in supermarkten

door admin
Vrijdag start grootschalige inzameling Spaanse Voedselbanken in supermarkten

Voedsel kan direct in bijna alle Spaanse supermarkten eten in zakken gedoneerd worden. Maar mensen kunnen ook geld storten, waarvoor later eten wordt aangekocht. Aan de actie doen duizenden vrijwilligers mee. De organisatie verwacht een goede respons van de Spaanse bevolking die, zoals is gebleken, ‘altijd zeer positief reageert op dit soort campagnes’ van de Voedselbank. De hoop en verwachting is dat de donatiecijfers in 2022 het niveau ‘van vóór de Covid-19 pandemie’ bereiken. 

Zoals FESBAL heeft opgemerkt, is er dit jaar tot nu toe sprake van een daling van de bijdragen, een situatie die ook wordt beïnvloed door de prijsstijging als gevolg van de inflatie van basisvoedingsmiddelen.

Daarom heeft de organisatie besloten tussen 25 en 27 november deze ‘Gran Recogida’ te promoten, waarbij in sommige zaken niet-bederfelijke lichamelijke producten kunnen worden gedoneerd of geld kan worden gedoneerd aan de kassa in verschillende winkels. Bovendien zal de campagne van 27 november tot 5 december worden voortgezet met gelddonaties aan de kassa’s. 

Doneren en belasting

‘Alle geldelijke donaties zullen volledig worden omgezet in basisvoedingsmiddelen die naar behoefte aan de banken zullen worden geleverd’, verklaarde de organisatie. Ook de website biedt de mogelijkheid om vanaf het begin van de campagne tot eind december virtueel een bedrag te doneren. FESBAL wijst erop dat alle gedane donaties aftrekbaar zijn van de belasting door het overleggen van het kasbewijs op de website van de ‘Gran Recogida’.

Dit vind je misschien ook leuk