Waarom Ibiza dit jaar een ideale bestemming is voor sportliefhebbers

door admin
Waarom Ibiza dit jaar een ideale bestemming is voor sportliefhebbers

Ibiza telt in 2024 liefst negen sportevenementen die officieel zijn aangemerkt als 'troeristisch Belang'. Dat maakt het eiland tot het toneel van sportieve hoogtepunten en niet alleen een bestemming voor feestgangers.

Sportliefhebbers krijgen in de gaten hoe ideaal Ibiza is als sportbestemming het hele jaar door. De betoverende eilandsfeer, het aangename klimaat en de natuurlijke schoonheid dragen hier toe bij. Daarom kiezen steeds meer toeristen ervoor om hun liefde voor sport te combineren met een bezoek aan dit prachtige eiland. Bijzondere sportevenementen voegen daarbij een extra dimensie toe aan hun vakantiebeleving. Bovendien brengen die hen in contact met de natuur en de prachtige stranden rond het eiland.

15.000 Sporters naar Ibiza in 2023

In heel 2023 zullen naar schatting liefst 15.000 sporters hun koffers pakken om van het eiland te genieten door deel te nemen aan diverse sportevenementen. Deze evenementen hebben daarom een aanzienlijke economische en sociale impact op Ibiza. Hier zijn de negen sportevenementen waaruit je kunt kiezen voor je vakantie in 2024:

1. Santa Eulària Ibiza Marathon 

De Santa Eulària Ibiza Marathon trekt jaarlijks hardlopers van meer dan 50 nationaliteiten en biedt drie afstanden: de marathon, 22 km en 12 km. Hierdoor kunnen hardlopers van alle niveaus deelnemen en genieten van een onvergetelijke ervaring die sport en toerisme combineert. Dit jaar vindt het evenement plaats op 13 april.

2. Zeilwedstrijd Ruta de la Sal

Voor zeilfanaten is de Ruta de la Sal een niet te missen evenement. Het is de grootste zeilrace op open zee in de Middellandse Zee, die vertrekt vanuit Barcelona en eindigt op Ibiza. In de paasvakantie (dit jaar van 28 tot 30 maart) trekken honderden deelnemers van over de hele wereld naar Ibiza om deze unieke sportervaring te beleven, vaak met vrienden of familie aan boord.

3. Vuelta a Ibiza MTB

Op 7, 8 en 9 april vindt de Vuelta a Ibiza MTB plaats, een sportevenement dat mountainbikeliefhebbers trekt. Het biedt fietsers de kans om Ibiza te verkennen op twee wielen, en in de laatste editie reed zelfs de drievoudig wereldkampioen op de weg, Óscar Freire, mee samen met zijn zoon Marcos.

4. Ibiza Media Marathon

De Ibiza Media Marathon, die plaatsvindt op 20 april aanstaande, voert deelnemers langs schilderachtige locaties in de gemeente Sant Josep de sa Talaia, zoals het dorp Sant Jordi, Sa Caleta en Cala Jondal. Atleten uit 31 landen komen naar Ibiza om deel te nemen aan deze wedstrijd in een ideaal klimaat en een feestelijke sfeer.

5. Vuelta Cicloturista a Ibiza Campagnolo

De Vuelta Cicloturista a Ibiza Campagnolo is de enige etappekoers van 60 kilometer in Spanje die toerfietsen perfect combineert met elementen van competitie. In de laatste editie, de twintigste, namen meer dan 500 wielrenners deel, waaronder beroemde wielrenners als Alberto Contador en Alejandro Valverde. Dit jaar vindt deze koers plaats op 13 oktober.

6. Ibiza Trail Marathon

De Ibiza Trail Marathon heeft zich gevestigd als een toonaangevende trailrun-wedstrijd in Spanje. Het biedt verschillende XL-afstanden aan: Starter, Medium en Marathon. Deze routes variëren in hoogteverschillen, technische gedeeltes en toegankelijke paden, en combineren sport met muziek, cultuur en gastronomie als onderdeel van het ‘Ibiza Marathon Festival’. Dit jaar kun je deelnemen op 28 oktober.

7. Ibiza Half Triathlon

De Ibiza Half Triathlon op 27 oktober is ideaal om met familie of vrienden te doen en bestaat uit 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen. Hoewel deze wedstrijd traditioneel de laatste wedstrijd van het Spaanse Long Distance Triathlon Cup-seizoen is, wagen steeds meer triatlonliefhebbers zich aan deze prachtige uitdaging.

8. 3 dagen van Trail

Tijdens de winterperiode, op 29, 30 november en 1 december, kun je deelnemen aan de ‘3 dagen van Trail‘, een evenement dat lopers van alle niveaus samenbrengt. Dit driedaagse evenement biedt zes verschillende routes, waarbij de eerste nachtelijk door de ommuurde straten van Dalt Vila in het centrum van Ibiza-Stad gaat. De volgende dagen verken je wilde en betoverende plekken op het eiland, door mediterrane bossen en met adembenemend uitzicht op de kust en het imposante eiland Es Vedrà.

9. 10K Ibiza-Platja d’en Bossa

De 10K Ibiza-Platja d’en Bossa wordt al gehouden op 28 januari aanstaande en is een atletiekwedstrijd die deel uitmaakt van de World Athletics-kalender, met deelnemers uit binnen- en buitenland. Het parcours is opmerkelijk snel, met 10 kilometer lange rechte stukken langs de zee, met buitengewone toeristische plekken zoals Platja d’en Bossa en het natuurpark ses Salines.

Professionele Triatleten Organisatie (PTO) keert terug naar Ibiza

Naast de viering van deze negen sportevenementen met toeristisch belang, zal Ibiza op 28 en 29 september 2024 opnieuw gastheer zijn van een onvergetelijk triatlonweekend met de enige wedstrijd in Spanje van het PTO Professional Triathletes Organization-circuit. Deze wedstrijd biedt triatlonliefhebbers de kans om deel te nemen aan een van de meest mediagenieke evenementen in ons land. De hele wereld van de triatlon zal naar Ibiza kijken. s’ Werelds beste atleten nemen deel in een race waar ook amateurs aan mee kunnen doen in verschillende leeftijdsgroepen. Hiermee vestigt het eiland Ibiza zich nog sterker als een toonaangevende locatie voor triatlonsport wereldwijd, dankzij de inspanningen van het Consell Insular de Ibiza, in samenwerking met PTO en de Spaanse Triatlon Federatie.

Dit vind je misschien ook leuk