Walvishaai jaagt strandgasten stuipen op het lijf in Fuengirola

door admin
Walvishaai jaagt strandgasten stuipen op het lijf in Fuengirola

In eerste instantie meldden de recreanten dat zij een vin van de walvishaai hadden gezien, maar nader onderzoek van de Guardia Civil leverde geen verdere aanwijzingen op dat er een haai in de wateren van Malaga zwom.  

Walvishaai gefilmd door vissers

Toch beweerden vissers later dat zij de walvishaai iets verder van de kust hadden zien zwemmen, wat ze konden aantonen met videobeelden. Daarna werd het strand vijf uur lang gesloten om het dier te kunnen observeren. 

Bedreigde diersoort 

De walvishaai is een bedreigde diersoort die normaliter niet in de Middellandse Zee voorkomt, maar in alle tropische en gematigd warme wereldzeeën. Volgens Wikipedia zijn er wereldwijd maar 1000 walvishaaien geregistreerd. Met zijn indrukwekkende lengte van soms wel meer dan twaalf meter, vormt deze haaisoort geen bedreiging voor de mens. Zwemmen in water met een walvishaai is echter niet verstandig, omdat het dier met zijn enorme staart mensen ernstig kan verwonden.

Niet de eerste walvishaai in Spanje

Het is niet de eerste keer dat er een walvishaai wordt gespot voor de Spaanse kust. In december vorig jaar redden duikers voor de kust van Ceuta een walvishaai uit de netten van de tonijnvangst. 

Dit vind je misschien ook leuk