Wat is de duurste gemeente van Alicante om een huis te huren?

door admin
Wat is de duurste gemeente van Alicante om een huis te huren?

Met een gemiddelde prijs van 9,7 euro per vierkante meter staat Alicante op de tweede plaats in de Comunitat Valenciana qua huurkosten, net onder Valencia, waar de prijs 10,8 euro per vierkante meter bedraagt. De stijging is niet onopgemerkt gebleven; het afgelopen jaar is de gemiddelde huurprijs met meer dan 16% gestegen​​.

Calpe: top van de huurmarkt

Calpe spant de kroon als de duurste gemeente van Alicante om een appartement te huren. Met een prijs van 11,2 euro per vierkante meter in september 2023 ligt het ver boven het provinciale gemiddelde. Voor een standaard appartement van 80 vierkante meter betekent dit bijna 900 euro aan maandelijkse huur​​.

Betaalbaarder wonen in Alcoy en Elche

Voor diegenen die op zoek zijn naar meer betaalbare opties, biedt Alcoy een uitkomst met een vierkante meterprijs van 6 euro. In Elche, met een prijs van 7,2 euro per vierkante meter, zijn de huurprijzen ook aanzienlijk lager​​.

Nieuwe huurwet

We schreven eerder vandaag al dat vastgoedexperts zien dat de recent ingevoerde nieuwe Woningwet in Spanje de huurprijzen opdrijft. Nieuwe regels schrikken investeerders en projectontwikkelaars af. Dat leidt tot een dalend aantal huurwoningen op de markt, terwijl de vraag onverminderd groot blijft of zelfs stijgt. 

Dit vind je misschien ook leuk