Welke vijf tortilla’s die in de Spaanse supermarkt te koop zijn zijn het beste?

door admin
Welke vijf tortilla's die in de Spaanse supermarkt te koop zijn zijn het beste?

Het populaire gerecht binnen de Spaanse gastronomie is een duidelijk voorbeeld van de magie van de eenvoudigste producten; olijfolie, aardappel, ei en naar keuze ook ui, dat is alles wat je nodig hebt om een voortreffelijke tortilla te bereiden. En natuurlijk een beetje techniek. Zodat de omelet niet uit elkaar valt bij het omdraaien.

Lees ook: En de beste tortilla van Spanje is?

Voor thuis of in je vakantieappartement en voor dagen dat je geen tijd hebt om te koken, is het eveneens heerlijk om een tortilla in je koelkast voorradig te hebben voor de snelle en hartige trek. Het is dan erg handig dat vrijwel alle supermarkten kant-en-klare tortilla’s verkopen. Deze kun je koud eten, maar om er een wat betere structuur aan te geven is een paar minuten verwarmen wel aan te bevelen. Zeker voor wie niet van een al te smeuïge tortilla houdt en graag de erin gebruikte eieren verder wil garen. 

De consumentenorganisatie OCU is op zoek gegaan naar de beste supermarkttortilla. Daarbij keek de jury naar ingrediënten, structuur en natuurlijk naar de smaak. Dit zijn de beste supermarkttortilla’s volgens de laatst beschikbare ranglijst van de OCU.

1. La Cocina de Senén, de beste tortilla in de supermarkt

De winnaar is een tortilla die in meerdere supermarkten wordt verkocht. De beste optie die we in supermarkten kunnen vinden is La Cocina de Senén. De smaak en het mooie uiterlijk zijn het hoogtepunt van deze tortilla. Deze is gemaakt met scharreleieren, olijfolie, aardappel, ui, zonnebloemolie en rundergelatine (vegetariërs en veganisten opgelet). Deze tortilla kost 12 euro per kilo, wordt diepgevroren geleverd en moet in de pan worden afgewerkt. Wat betreft voedingswaarden vinden we voor elke 100 gram 184 kcal.

2. La Cocina de Aldi, tweede plaats

Deze tortilla heeft maar één punt minder in het klassement dan La Cocina de Senén, dus het is een hele goede optie. De omelet is gemaakt met eieren en gekarameliseerde ui. Positief punt is dat deze optie veel goedkoper is dan de eerste op de lijst, terwijl je vrijwel dezelfde kwaliteit krijgt. Het wordt verkocht in een formaat van 500 gram voor neit meer dan 4 euro per kilo. Deze tortilla heeft 159 kcal per 100 gram. 

3. Fuentetaja, de derde beste tortilla

Volgens de OCU is het de op twee na beste tortilla die we in de supermarkt kunnen vinden, met als grootste pluspunt de goede smaak.
Qua voedingswaarde behoort deze aardappelomelet tot klasse C in de Nutriscore-classificatie. Het product wordt het op de markt gebracht in een formaat van 600 gram en kost 4,45 euro per kilo en bevat 168 kcal per 100 gram.

4. Aardappelomelet met ui van Alcampo op de vierde plaats

Op vier staat de Alcampo aardappeltortilla met ui, te herkennen aan het groene logo. Het is een verse, glutenvrije aardappeltortilla met in totaal 146 Kcal per 100 gram. Drie minuten in de magnetron en smullen maar. 

5. Tortilla met ui van het huismerk van Mercadona

De vijfde positie wordt ingenomen door de Hacendado-aardappeltortilla met ui van Mercadona. Deze is gemaakt met olijfolie en smaakt zoals een klassieke tortilla hoort te smaken. Het wordt geleverd in een formaat van 600 gram en hoeft tussen de 4 en 6 minuten verwarmd te worden om klaar te zijn. De voedingswaarde is 158 kcal per 100 gram.

Hoe kies je de beste tortilla?

Zoals uitgelegd door de Organisatie van Consumenten en Gebruikers, moeten we om een ​​goede aardappelomelet te kiezen eerst kijken naar de toevoegingen en smaak. “Additieven zijn nodig in gekoelde bereide tortilla’s (de geanalyseerde bevroren tortilla’s hebben die niet nodig) om ze textuur te geven, de presentatie te verbeteren en hygiëneproblemen te voorkomen”, zegt OCU

Wat het voedingsaspect betreft, verzekeren ze dat er onder de supermarkttortilla’s geen enkele is met een hoog vet-, suiker- of zoutgehalte. “Wat betreft de energiewaarde valt in de analyses La Cocina de Aldi met scharreleieren en ui op, omdat het de minste calorische waarden heeft; de hoogste zijn die van Auchan (rood logo). Degene met het meeste zout is Fuentetaja ( 1,3%) en de minste, Palacios (0,57%)”.

Tortilla van Mercadona is winnaar geweestt

Twee jaar geleden schreven we een ander artikel over welke supermarkt in Spanje de beste tortilla verkoopt. Nadat zij in 2019 op Tenerife het tweede Spaanse kampioenschap ’tortilla de patata’ won, zocht Lola Cuerda voor de krant El Español uit welke supermarkttortilla het beste was. Cuerda is kok bij het Madrileense restaurant Casa Dani en haar tortilla is beroemd in heel Spanje. Ze proefde de tortilla’s van Día, Carrefour, Aldi, Alcampo, Mercadona en Lidl. De tortilla van de Mercadona kwam hier als beste uit de test. 

Bekijk ook: Wat is het verhaal achter de Spaanse tortilla?

Dit vind je misschien ook leuk