World Ski Awards 2023 maakt beste skigebied van Spanje bekend

door admin
World Ski Awards 2023 maakt beste skigebied van Spanje bekend

Candanchú (Huesca) heeft voor het tweede opeenvolgende jaar deze gewilde titel gewonnen en staat nu bovenaan de erelijst. Het skistation is een van de pioniers in Spaans skiën en deelt de eer met eerdere winnaars zoals Baqueira Beret, Cerler en Boi Taul. Deze tweede overwinning bevestigt de leidende positie van Candanchú in de Spaanse skisector. Er liggen 50 kilometer aan piste en een divers accommodatieaanbod. 

Uitblinkers in diverse categorieën

De World Ski Awards erkennen uitmuntendheid in verschillende categorieën binnen de ski-toerismesector. Genomineerden dit jaar waren onder andere Cerler, Formigal, Astún, Baqueira Beret, Boí Taüll, Masella en Sierra Nevada. In Aragón had alleen Cerler eerder deze prijs ontvangen.

Overige winnaars in Spanje

In de categorieën ‘Beste Ski Hotel’ en ‘Beste Boutique Hotel’ van Spanje, vielen respectievelijk Meliá Sol Nieve van Sierra Nevada en Lodge de Sierra Nevada in de prijzen.

Internationale erkenning

Op internationaal niveau werd het Franse Val Thorens in de Alpen uitgeroepen tot ‘Beste Skistation’. De World Ski Awards zijn opgericht om uitmuntendheid in het skitoerisme te erkennen en te vieren. Het evenement streeft ernaar de sector te verenigen en te inspireren tot innovatie, lokale groei en voorspoed.

Dit jaar werd ook ’s werelds beste ‘groene’ skihotel (World’s Best Green Ski Hotel 2023) gekozen. Dat werd Rockresort in Laax, Zwitserland. In Andorra werd Grandvalira gekozen als beste skistation. 

Candanchú

Candanchú, vlakbij de Somport grensovergang naar Frankrijk, positioneert zich met deze overwinning wederom als een toonaangevende bestemming in de skiwereld, zowel nationaal als internationaal. 

Dit vind je misschien ook leuk