Zomertijd bij Mercadona begint weer

door admin
Zomertijd bij Mercadona begint weer

Met een marktaandeel van 25,8% in 2023, 0,9% meer dan in 2021​, is Mercadona de grootste supermarkt van Spanje, zowel in termen van het aantal winkels als marktaandeel. In Spanje heeft het bedrijf van oprichter Juan Roig momenteel 1.629 winkels en Portugal telt er 40. De supermarktketen biedt werk aan 99.000 mensen. Ook zij zien hun werkrooster veranderen met de nieuwe openingstijden. 

Concreet zullen de nieuwe openingstijden gelden voor 330 winkels. Dat zijn met name de winkels in gebieden met de grootste toestroom van toeristen. Denk hierbij vooral aan de Spaanse vakantiekusten. Daar zal ook het aannemen van meer personeel bij komen kijken.

In de overige vestigingen blijven de openingstijden gelden zoals in de rest van het jaar, namelijk van negen uur ’s ochtends tot half negen ’s avonds van maandag tot en met zaterdag.

Wat is het nieuwe schema en wanneer gaat het in?

Mercadona lanceert op maandag 26 juni de nieuwe openingstijden in de 330 bovengenoemde winkels. Die gelden niet voor de rest van het jaar, maar hebben als vervaldatum zondag 27 augustus. Enkele vestigingen zullen ook op zon- en feestdagen hun deuren openen van 9 uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags.

Welke Mercadona?

Om te weten of jouw favoriete Mercadona-filiaal ook deze zomeropeningstijden hanteert, kun je op de website van de supermarkt je postcode, het exacte adres van de winkel of de naam van de gemeente invoeren in de zoekmachine. 

Lees ook: Geheime betalingen van Mercadona aan consumentenorganisaties onthuld

Dit vind je misschien ook leuk