Zwaarste sneeuwval in vijf jaar op Mallorca

door admin
Zwaarste sneeuwval in vijf jaar op Mallorca

Door de opgehoopte sneeuw waren sommige weggedeelten van de Serra de Tramuntana, het hoogste deel van het eiland, in de vroege ochtend afgesloten. 

Alle weggedeelten die wegens de ophoping van sneeuw op Mallorca waren afgesloten, werden later op de dag weer geopend. Bestuurders werd echter aangeraden voorzichtig te zijn. De omgeving van Lluc is het meest getroffen door de sneeuw. Het bedevaartsoord Lluc werd door sneeuw bedekt, waardoor sommige toegangswegen zijn afgesloten en het klooster niet bereikbaar was. In de Monnàber-tunnel in Fornalutx heeft zich tot 7 centimeter sneeuw opgehoopt. 

De laagste temperatuur van -2,3 graden werd geregistreerd in Serra d’Alfàbia (Bunyola) om 6 uur 10 in de ochtend, en om 4 uur 40 gaf de thermometer -1,3 graden aan in Son Torrella (Escorca). Opvallend waren ook de minimumtemperaturen in Can Sion (Campos) van -0,2 graden, in Palma Universidad van 0,3 graden en in Lluc van 0,5 graden.

Social media

Op social media ging men los met de beelden van de sneeuw op Mallorca. Vooral de plaatjes van het winterbeeld rondom het klooster van Lluc werden gedeeld door verschillende gebruikers. 

Ook sneeuw op Ibiza

De Spaanse weerdienst AEMET meldde dat de minimumtemperaturen op Ibiza in de stad Sant Joan de Labritja waren gedaald tot -1,8 graden. De intense koude heeft hagel veroorzaakt in gebieden van Santa Eulària en er is ook sneeuw gevallen, voornamelijk in de gemeente Sant Josep.

Kou houdt aan

Volgens AEMET zullen de koude temperaturen op de eilanden de hele week aanhouden. ‘De zeer lage temperaturen houden nog wel even aan, net als de neerslag en sneeuwvlokken op lage hoogten… het komt vaker voor in januari, maar we hebben niet elk jaar te maken met kou die zo intens is als die van dit jaar’. 

Dit vind je misschien ook leuk