Spanje krijgt extra cadeau van Portugal na overwinning in Nations League

door admin

Het leek erop dat Spanje iets langer de tijd nodig had om in dit toernooi te groeien. Spanje speelde de eerste twee wedstrijden tegen Portugal en Tsjechië gelijk, maar donderdag boekte Spanje de eerste overwinning tegen Zwitserland met 0-1. Zondagavond speelde Spanje voor de tweede keer tegen Tsjechië en ondanks de hitte in Málaga wonnen de Spanjaarden overtuigend tegen de Tsjechen met 2-0.

Spanje scoort twee keer tegen Tsjechië

Hoewel Tsjechië in het begin zeer dichtbij een doelpunt kwam, resulteerde de eerste goede Spaanse aanval meteen in een treffer. Carlos Soler opende in de 23e minuut de score op aangeven van Marco Asensio. Dat doelpunt gaf de thuisploeg vleugels, want ze ging daarna een stuk beter voetballen.

Deze 1-0-stand bleef lang staan maar daar kwam in minuut 74 verandering in. Na een mooie aanval met verschillende spelers belandde de bal uiteindelijk via invaller Torres bij Sarabia. Hij hoefde alleen maar zijn linkervoet tegen de bal te zetten waarna het scorebord 2-0 aangaf. Hoewel Tsjechië nog alles op alles zette om terug te komen, werd de 2-0 de eindstand van de wedstrijd.

Portugal zonder Ronaldo tegen Zwitserland

Door de overwinning van Spanje moest Portugal winnen van Zwitserland om aan de leiding te blijven in deze groep. Dit moest het nationale elftal echter klaarspelen zonder Cristiano Ronaldo aangezien de bondscoach teveel spelers had en besloot Ronaldo een wedstrijd rust te gunnen. Met de kennis van nu is het echter de vraag of dit een handige beslissing is geweest.

Na amper een minuut spelen kwam Zwitserland namelijk al op voorsprong. Hoewel Portugal nog wel een doelpunt maakte, werd deze afgekeurd en verloor Portugal in Zwitserland met 1-0. Een flinke tegenvaller na de eerdere 4-0-overwinning tegen de Zwitsers. Dit verlies betekent namelijk ook dat Spanje aan de leiding gaat in groep 2 van de Nations League.

Spanje vervolgt Nations League in september

Spanje heeft nu vier wedstrijden gespeeld die voor de Nations League in juni waren gepland. De komende periode kunnen de meeste internationals bijkomen van een druk seizoen tijdens de zomerstop. Op 24 en 27 september staan de volgende wedstrijden gepland tegen respectievelijk Zwitserland en Portugal.