Ruim 10 duizend kilometer aan ‘Caminos Naturales’ in Spanje

door admin
Ruim 10 duizend kilometer aan 'Caminos Naturales' in Spanje

Volgens het ministerie is sinds de start van het programma in 1993 namelijk meer dan 250 miljoen euro geïnvesteerd in de kwalificatie en het onderhoud van de routes. Tussen 2019 en 2020 zijn 232 nieuwe kilometers in gebruik genomen op negen wegen. Het doel is om landelijke gebieden in Spanje extra onder de aandacht te brengen en de omgeving waar de paden langs leiden in economisch opzicht te ontwikkelen door het toeristisch aanbod te vergroten.

De MAPA meldt dat er het afgelopen jaar 6,3 miljoen euro is geïnvesteerd in wegenbouw en onderhouds- en herstelwerkzamheden. Als gevolg hiervan konden de volgende trajecten in gebruik worden genomen op de wegen van L’Antic-Trenet (Valencia) en Matarraña-Algars (Tarragona en Teruel) en op de Vias Verdes van Lucainena de las Torres naar Aguamarga (Almería), en tussen Santander en El Middellandse Zee in de regio Daroca (Zaragoza), met in totaal 85,5 kilometer.

De overheid wil met het programma Caminos Naturales de kennis en waardering van de natuurlijke omgeving en de plattelandsontwikkeling bevorderen onder de burgers. Daarnaast zijn de Caminos Naturales net als het bekende netwerk met Vias Verdes voorzien van een brede reeks natuurlijke, culturele, landschappelijke en historische kwaliteiten. 

Volgens het ministerie vallen de acties op het gebied van Caminos Naturales onder het nationale programma voor plattelandsontwikkeling dat mede door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) wordt gefinancierd in het kader van een duurzame plattelandsontwikkeling

Vias Verdes

Dit zijn routes voor wandel-, fiets- of ruitergebruik die in veel gevallen leiden over in onbruik geraakte spoorlijnen en daarmee een ‘minimale impact’ op het milieu hebben. 

Bekijk ook: Alle Vías Verdes nu ook te vinden op Google Maps

Spanje als wandelparadijs, over Vías Verdes, pelgrimsroutes en themapaden

Dit vind je misschien ook leuk