Tijdelijke ontslagregeling ERTE verlengd tot eind oktober

door admin
Tijdelijke ontslagregeling ERTE verlengd tot eind oktober

Er wordt nog onderhandeld over een mogelijke verdere verlenging tot eind januari 2022. Donderdag werd het principeakkoord bereikt. De huidige overeenkomst zou eind deze maand aflopen. Voor deze laatste verlenging van een maand gelden dezelfde voorwaarden als voorheen.

Voorwaarden bijgevoegd

Het is nog niet bevestigd of besloten wat de vereisten zullen zijn voor een verlenging na dit punt. Bedrijven die na eind oktober een verlenging nodig hebben, zullen dit echter tussen 1-10 oktober moeten aanvragen. Over de kenmerken hiervan moet nog worden onderhandeld. Maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Aanvraag te verlengen

Met deze nieuwe applicatie worden bedrijven onder de loep genomen. Zoals eerder gemeld, werden bijna 5.500 fraudegevallen ontdekt. Deze bedroegen tot begin juni 2021 bijna € 26 miljoen aan boetes.
Met de verhoging van de vaccinatiegraad in Spanje, de verlaging van beperkende maatregelen en de recente toename van het toerisme, was er een afname van het aantal bedrijven dat ERTE claimde voor hun personeel.

De ERTE-regeling werd voor het eerst geïmplementeerd aan het begin van de pandemie om de economische effecten van Covid-19-beperkingen te helpen compenseren.

Dit vind je misschien ook leuk