In meer landen restricties voor Spaanse reizigers

door admin
In meer landen restricties voor Spaanse reizigers

Het aantal coronabesmetting in Spanje blijft net als in andere Europese landen stijgen. De maatregelen zijn versoepeld en er wordt meer getest. Toch stellen steeds meer Europese landen extra maatregelen in om verspreiding van het coronavirus onder vakantiegangers tegen te gaan. Het gaat met name om negatieve reisadviezen en quarantaineplicht voor reizigers vanuit Spanje.

Verenigd Koninkrijk stelt quarantaine plicht in voor reizigers vanuit Spanje

Zo heeft de Britse regering met ingang van zondag een quarantaineplicht van 14 dagen ingesteld voor vakantiegangers en anderen die vanuit Spanje naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Spanje stond pas sinds twee weken niet meer op de Britse lijst van niet-veilige landen

Engelse vluchten naar Spanje geannuleerd

Van de bijna 84 miljoen buitenlandse toeristen die vorig jaar naar Spanje kwamen, waren ruim 18 miljoen Brits. Met de Britse quarantainemaatregel zal het aantal Britse toeristen in Spanje drastisch afnemen. De Engelse tak van reisorganisatie TUI heeft naar aanleiding van deze maatregel alle vluchten van het Verenigd Konikrijk naar Spanje geannuleerd.

Frankrijk raadt reizen naar Catalonië af

Eerder deze week deed Frankrijk aan de Franse bevolking het dringende advies om niet naar Catalonië te reizen en is het land in gesprek met Spanje om het grensverkeer tot een minimum te beperken. Dit advies is een klap voor de Catalaanse toeristische sector, omdat doorgaans twintig procent van de toeristen in Catalonie uit Frankrijk afkomstig is.

België verbiedt reizen naar Lleida en Huesca

België heeft een negatief reisverbod uitgegeven voor de provincies LLeida (Catalonië) en Huesca (Aragón). Hiermee is het voor de Belgen alleen toegestaan naar deze regio’s te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Bij terugkomst in België zijn ze verplicht in quarantaine te gaan en een coronatest te laten afnemen. Volgens de Belgische regering is bij het reizen naar andere regio’s in Aragón, Catalonië, Baskenland, Navarra, La Rioja en Extremadura extra voorzichtigheid geboden. Bij terugkomst uit deze regio’s zijn een quarantaine en coronatest niet verplicht, maar wel raadzaam.

Noorwegen stelt quarantaineplicht in

Ook Noorwegen raadt reizen naar Spanje af. Vrijdag maakte Noorwegen bekend dat alle reizigers die uit Spanje (terug)komen verplicht 10 dagen in quarantaine moeten zodra ze Noorwegen zijn binnen gekomen.

Spaanse regering wil grenzen open houden

Ondanks het groeiende aantal coronabesmettingen blijft de Spaanse minister van Buitenlandse zaken, Arancha González Laya, Spanje een veilig land noemen en hoeft er van sluiting van de grenzen geen sprake te zijn. González Laya zei dat Spanje er alles aan doet de corona-uitbraken onder controle te houden. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op twitter een overzicht gepubliceerd van de landen die reizigers uit Spanje restricties opleggen. Rood gekleurde landen op de wereldkaart laten geen reizigers uit Spanje toe, oranje gekleurde landen hebben een quarantaineverplichting ingesteld voor deze reizigers en geel gekleurde landen hanteren andere maatregelen voor uit Spanje afkomstige reizigers.

Dit vind je misschien ook leuk