Duitsland en Nederland raden reizen naar noordelijke gebieden Spanje dringend af

door admin
Duitsland en Nederland raden reizen naar noordelijke gebieden Spanje dringend af

Nadat het Verenigd Koninkrijk reizen van en naar Spanje dringend afraadt, heeft nu ook Duitsland beperkingen opgelegd aan zijn inwoners. De Spaanse nieuwssite La Sexta schreef vanochtend over de beslissing van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken waarin Duitsers wordt afgeraden geen onnodige reizen meer te plannen naar de Spaanse regio’s Aragón, Catalonië en Navarra vanwege de toenemende coronabesmettingen. Hiermee sluit Duitsland zich aan bij andere landen, waaronder ook Frankrijk en Noorwegen, om niet meer naar de noordelijke regio’s in Spanje te gaan tenzij dat noodzakelijk is.

Nederland raadt reizen naar Barcelona en omgeving af

Ook het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert inwoners niet meer af te reizen naar Barcelona en directe omgeving. Ook geldt voor mensen die terugkeren uit deze gebieden een quarantaineplicht. Eerder werd al bekend dat België reizen naar Lleida en Huesca helemaal heeft verboden. De Belgen dienen bij terugkomst een coronatest te doen en twee weken in quarantaine te gaan.

Ultimatum voor Catalanen

Eerder liet de regiopresident van Catalonië, Quim Torra, al weten de Catalaanse bevolking tien dagen te geven om te laten zien dat de Catalanen de verantwoordelijkheid aankunnen zodat de situatie in Catalonië zich kan verbeteren. Als de toestand in die tijd niet beter wordt dan ziet hij zich genoodzaakt om drastische maatregelen te nemen. In de afgelopen week zijn er in heel Catalonië 5.000 besmettingen bijgekomen, dat zijn er 2.000 meer dan een week eerder.

Dit vind je misschien ook leuk