Ondernemers Benidorm verwachten sluiting helft horecabedrijven

door admin
Ondernemers Benidorm verwachten sluiting helft horecabedrijven

Alle bedrijven in het nachtleven zoals pubs, discotheken en nachtclubs werden gesloten en bars en restaurants moeten elke nacht om 1 uur sluiten en mogen vanaf middernacht geen nieuwe klanten meer binnenlaten. 

Benidorm is al van oudsher een belangrijke vakantieplaats, zo niet de belangrijkste, waar jaarlijks miljoenen toeristen op afkomen om hun zomervakantie te vullen met zon, zee, strand en vertier. Dat vertier vinden ze met name in de horeca, die nu zwaar wordt geteisterd door de coronamaatregelen, nadat volgens de autoriteiten een belangrijk aandeel van nieuwe besmettingen ontstaat in die gelegenheden. Mensen zouden de maatregelen zoals het dragen van mondkapjes, het houden van sociale afstand na een paar drankjes op niet meer zo serieus nemen. 

De demonstratie is georganiseerd door commerciele brancheverenigingen als AICO, verenigingen van bars, restaurants en café’s zoals ABRECA en nachtleven en danszalen in Benidorm OCIOBAL. Vanaf 11 uur in de ochtend verzamelen demonstranten zich op de paseo de Levante en van daaruit wandelen zij naar het plaza de Ayuntamiento, waar een manifest wordt voorgelezen met een verzoek om beschermingsmaatregelen voor deze activiteiten.

Volgens Raul Parra, voorzitter van AICO improviseert de Spaanse regering teveel en neemt zomaar besluiten zonder rekening te houden met de toeristische sector, wat zowel werkgevers als werknemers benadeelt. Hij verzoekt dat de autoriteiten de maatregelen intrekken en eist dat de besluiten die vanaf nu worden genomen voor de sector ook met de sector zelf worden overlegd. Tevens moeten de uitkeringen voor tijdelijke ontslagen (ERTE) worden verlengd tot maart volgend jaar. 

Helft alle horecabedrijven na 1 oktober dicht

Parra is er zeker van dat zeker de helft van alle bedrijven in het nachtleven en andere horecazaken in Benidorm moet sluiten vanaf 1 oktober. Dat zijn 750 bedrijven in totaal. Hierdoor worden 4.000 mensen werkkloos. Daar komt nog bij dat circa 30 procent van de horecabedrijven deze zomer niet eens is geopend. De branche vertrouwde nog op de komst van jongeren naar Benidorm in september maar is er zeker van dat met het sluiten van horeca en nachtleven die jongeren niets meer te zoeken hebben in Benidorm en dus zullen wegblijven. 

Dit vind je misschien ook leuk