België plaatst Spanje met uitzondering van Tenerife in code rood

door admin
België plaatst Spanje met uitzondering van Tenerife in code rood

Vanavond werd het reisadvies aangepast door het Belgische Ministerie van Buitenlandse zaken op de website van de federale overheidsdienst. Doordat Spanje vanaf 4 september een code rood-gebied wordt, betekent het dat inwoners van België vanaf dat moment wordt verboden om af te reizen naar Spanje. Alle mensen die na vrijdag uit Spanje in België terugkeren moeten verplicht twee weken in quarantaine en moeten bij terugkomst uit Spanje een coronatest laten afnemen.

Toenemende besmettingen Spanje oorzaak van gewijzigd reisadvies

De reden voor het gewijzigde advies van de Belgische overheid is het stijgende aantal coronabesmettingen in bijna heel Spanje. Belgische virologen hebben eerder hun zorgen geuit over de ongecontroleerde situatie op steeds meer plekken in Spanje. Vóór vandaag waren al diverse regio’s in Spanje – waaronder Madrid, de Balearen, Baskenland, Almería en Burgos – rood gekleurd, maar vanaf vrijdag zal heel Spanje (met uitzondering van Tenerife) verboden gebied worden voor de Belgen.

Zoals eerder vermeld is Tenerife de enige uitzondering op de regel en blijft dit eiland vooralsnog code oranje vanuit het Belgische ministerie. Mensen die vragen hebben over de coronamaatregelen van de Belgische overheid kunnen terecht op de speciaal ingerichte website www.info-coronavirus.be of bellen naar 0800-14.689.

Sinds 1 augustus heeft de Belgische regering reizigers verplicht om bij terugkeer uit het buitenland – indien de persoon daar langer dan 48 uur verbleef – om een identificatieformulier in te vullen. Zowel het formulier als de laatste informatie over het reizen van en naar het buitenland zijn te vinden op de website van de Belgische overheid.

Nederland houdt zich aan code oranje voor Spanje

Op 25 augustus heeft de Nederlandse overheid het reisadvies naar Spanje aangescherpt en heel Spanje in code oranje geplaatst. In dat geval zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Na een verblijf in Spanje worden Nederlanders dringend geadviseerd tien dagen in quarantaine te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk