Na 100 jaar weer een wolf gezien in Nationaal park Aigüestortes

door admin
Na 100 jaar weer een wolf gezien in Nationaal park Aigüestortes

Agenten van de milieupolitie van de Guardia Civil zoeken naar DNA-monsters in de Vall de Boí in de Spaanse Pyreneeën om de oorsprong van het dier te bepalen.

Geluksvondst

De camera’s waren opgesteld om de fauna in het park in de gaten te houden. Getriggerd door beweging detecteerden de camera’s bij andere gelegenheden de aanwezigheid van beren. Wolven zijn eerder geïdentificeerd in de Alta Ribagorza bergen in Aragón. Nu willen experts bepalen of de wolf van de foto hetzelfde exemplaar is of niet.

De afdeling Milieu van de regioregering van Catalonië verklaarde dat zolang er geen genetische monsters voorhanden zijn, de oorsprong van de wolf niet te bepalen is.

Meer over de Iberische wolf

De Iberische wolf is een ondersoort van de grijze wolf die leeft in het noordwesten van het Iberisch schiereiland, dat Noord-Portugal en Noordwest-Spanje omvat. Het is de grootste wolvenpopulatie in West-Europa. Om de populatie onder controle te houden en schade aan vee te voorkomen, zijn Iberische wolven de enige West-Europese ondersoort van de wolf waarvan de jacht deels legaal blijft. Desalniettemin verstrekken de autoriteiten zeer weinig jachtvergunningen en uitsluitend ten noorden van de rivier de Douro in Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk