Dood negenjarig jongetje schokt Spanje

door admin
Dood negenjarig jongetje schokt Spanje

Het jongetje van 9 jaar was die middag met vriendjes in de speeltuin aan het spelen. Verschillende getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat het jongetje uit de speeltuin was gelokt door een man van middelbare leeftijd.

Noodoproep vanwege verdwijning minderjarige jongetje in La Rioja

Om 20.25 uur ontving SOS Rioja 112 een noodoproep waar melding werd gemaakt van de verdwijning van een minderjarig jongetje. Vlak na de oproep werd de Guardia Civil ingezet die omwonenden vroeg om getuigenverklaringen. Rond 23.00 uur werd het jongetje in kritieke toestand aangetroffen in het portiek van de woning van de verdachte.

Vlak nadat het jongetje werd gevonden, kwam de ambulance aan waarna direct werd overgegaan tot het reanimeren van het kind. Hulp mocht niet meer baten en het jongetje overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Woedende menigte wil dader ‘lynchen’ tijdens arrestatie

Vlak daarna bereidde de politie de arrestatie van de man voor die werd bemoeilijkt door zo’n tweehonderd woedende omwonenden. Politieagenten probeerden de mensen op afstand te houden, maar zij waren vastberaden om de dader te ‘lynchen’, zo schreven diverse Spaanse media.

Omwonenden waren boos op de politie omdat zij eerder de politie hadden gebeld om melding te maken van een man die kinderen probeerde mee te lokken. “De dood van een kind is blijkbaar nodig om nu de moordenaar te beschermen”, zo liet een van de buren weten.

Verdachte zat eerder gevangenisstraf uit vanwege moord

Hoewel de arrestatie werd bemoeilijkt door een woedende menigte, lukte het de politie om de verdachte te arresteren. Bij het wegrijden van de man werd de politieauto nog belaagd door enkele aanwezigen. De verdachte is overgebracht naar het gebouw van de Guardia Civil in Logroño.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de man in 2020 vrijkwam uit de gevangenis vanwege de moord op een vastgoedmakelaar in Logroño in 1998, zo schreef het Spaanse agentschap Efe.

Dit vind je misschien ook leuk