Buitenlanders vast in de sneeuw onderweg naar skipiste

door admin
Buitenlanders vast in de sneeuw onderweg naar skipiste

Ze waren onderweg van het dorpje Güejar Sierra naar Pradollano, het ski-oord in de Sierra Nevada (Granada). De weg baant zich slingerend erg steil omhoog om uit te komen op de A-395. De Guardia Civil kreeg even voor 10 uur een noodoproep van een van de chauffeurs op het weggedeelte in Güejar Sierra. De voertuigen waren vast komen te zitten op een steil stuk besneeuwde weg op de A-4030 en konden hun reis niet voortzetten.

Gestrand

Elf Britten zaten vast in hun auto’s terwijl ze op hun redding wachtten. Het ging om een groep van vier voertuigen, zes volwassenen en vijf kinderen in de leeftijd van zes tot negen jaar. 

De redding

De Guardia Civil twitterde: De @guardiacivil van Granada heeft vijf Engelse kinderen en zes volwassenen gered die vastzaten in de sneeuw. Ze waren onderweg tussen Güéjar Sierra en het bezoekerscentrum van Dornajo. Door flinke sneeuwbuien was deze weg afgesloten voor verkeer. 

De redding duurde enkele uren en was pas rond 12.00 uur afgerond. Gelukkig kwam iedereen met slechts de schrik vrij en was medische hulp niet nodig. De gemeentelijke diensten van Güejar Sierra gingen vervolgens over tot het vrijmaken van de weg.

Sneeuw en gladhied

Andere wegen rond Granada werden eveneens getroffen door sneeuw en ijs. De autoriteiten in dit gebied waarschuwen mensen dan ook altijd goed voorbereid op pad te gaan. De weersomstandigheden kunnen nogal snel veranderen in het hooggebergte en helemaal in de winter. Het is niet de eerste keer dat er reddingsacties georganiseerd moeten worden.

Dit vind je misschien ook leuk