Benalmádena geeft tot 1.500 euro boete voor achterlaten hondenpoep

door admin
hondenpoep

Het stadsbestuur van Benalmádena heeft de bewustwordingscampagne ‘Paseo Sin Rastros’ (lopen zonder sporen) gelanceerd om inwoners en bezoekers met huisdieren, voornamelijk honden, bewust te maken van het belang van het opruimen van hondenpoep en het verdunnen van urine op straat.

De campagne heeft als doel de stad schoon te houden, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het aantal bezoekers aanzienlijk toeneemt.

Boetes tot 1.500 euro

Juan Olea, wethouder van Milieu, benadrukt in de krant SUR het belang van deze campagne, vooral omdat veel bezoekers met hun huisdieren naar de stad komen. “Tijdens de zomermaanden neemt de bevolking merkbaar toe, en veel van deze mensen bezoeken ons met hun huisdieren,” aldus Olea. Hij voegde eraan toe dat het niet correct opruimen van hondenpoep schadelijk is voor het imago van Benalmádena. Bovendien kan het leiden tot aanzienlijke boetes variërend van 750 tot 1.500 euro per overtreding.

Samenwerken voor een schone stad

Olea benadrukt dat het essentieel is dat zowel inwoners als toeristen samenwerken om de stad schoon te houden. “Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van het belang van het schoonhouden van de stad. De campagne richt zich vooral op het schoonhouden van hoeken en gebieden rond afvalcontainers. Hondenbaasjes dienen dus niet alleen de poep op te rapen en in de daarvoor bestemde afvalcontainers te gooien, maar ook de urine van hun viervoeter te verdunnen of zoveel mogelijk weg te spoelen met water.

Lees ook: Strijd tegen hondenpoep met DNA-testen en speciale agenten

Dit vind je misschien ook leuk