Beroemde riverwalk Chillar bij Nerja afgesloten wegens brandgevaar

door admin
Beroemde riverwalk Chillar bij Nerja afgesloten wegens brandgevaar

De gemeenteraad baseert deze maatregel op verschillende rapporten van instanties zoals Seprona, de Brandweer van de provincie Málaga en de Civiele Bescherming. Deze diensten wijzen allemaal op het extreme gevaar van branden in het gebied door de hoge temperaturen. Bovendien wordt dat risico nog verhoogd door het grote aantal toeristen dat dagelijks door de rivier wil wandelen.  

Veiligheid van bewoners en bezoekers als prioriteit

De wethouder van Milieu, Javier Rodríguez, heeft benadrukt dat deze maatregel vooral wordt genomen om mensen te beschermen. Volgens Rodríguez is de veiligheid van de bewoners en bezoekers een onbetwistbare prioriteit. Dat maakt de tijdelijke sluiting van de toegang tot de rivier Chillar een proactieve maatregel die ertoe dient om risico’s te minimaliseren.

De lokale autoriteiten roepen op tot begrip en medewerking van de gemeenschap in deze noodzakelijke beslissing om het leven en het erfgoed van alle inwoners van de regio te beschermen.

Chillar-rivierwandeling

De wandelroute door de rivier chillar is zo bekend en geliefd, dat je op sommige dagen in de file wandelt. Mensen wandelen doorgaans stroomopwaarts langs en door de rivier. Vooral in het zomerseizoen is het een geliefde activiteit vanwege het verkoelende water en de schaduwrijkee omgeving. Hier en daar is het echt klauteren over grote rotsblokken om je weg te kunnen vervolgen. 

Dit vind je misschien ook leuk