Beste tortilla de patata verkozen op feria Alicante Gastronomía

door admin
Beste tortilla de patata verkozen op feria Alicante Gastronomía

Vijftien chefs afkomstig uit acht verschillende autonome gemeenschappen zullen op deze zestiende editie van het prestigieuze tortilla-kampioenschap, de zogeheten Trofeo Tescoma, alles uit kast halen om de jury ervan te overtuigen dat die van hem of haar de lekkerste is. 

De deelnemende koks zijn afkomstig uit Galicië, La Rioja, Cantabrië, Baskenland, Madrid, Castilië en León, Extremadura en Valencia. Zij krijgen vanmiddag om 16:15 uur 75 minuten de tijd om hun tortilla aan de jury te presenteren. 

Jury van beroemde Spaanse koks 

Het kampioenschap tortilla-bakken is een initiatief van culinair recensent Rafael García Santos, de voorzitter van de jury. De overige jury bestaat uit een selecte groep van hoogstaande koks met een Michelin-ster of Soles Repsol onderscheiding (beste restaurants en koks in Spanje en Portugal). Zo treden aan Carme Ruscalleda (Moments Mandarin Oriental), Kiko Moya (L’Escaleta), Alberto Ferrruz (BonAmb) en Fran Martínez ( Maralba). Naast de sterrenkoks neemt ook culinair recensent van de RNE Pepa Fernández deel aan de jury. 

Vorig jaar hebben de deelnemers het de jury zo moeilijk gemaakt dat deze besloot de felbegeerde trofee niet aan een maar aan twee winnaars uit te reiken. Het niveau was zo hoog dat de jury niet unaniem voor een tortilla koos. Zo gingen in 2022 de hoofdprijzen van de Spaanse tortillabakwedstrijd naar chef-kok Carlos Olabuenaga uit Logroño van restaurant Tizona en naar Alberto García Ponte en Ana María Suarez van Mesón O Pote uit Betanzos (A Coruña)

Feria de Alicante Gastronomía

De Feria Alicante Gastronomía vindt dit jaar plaats van 29 september tot 2 oktober. Naast de Trofeo Tescoma vinden er andere wedstrijden plaats zoals die van de beste steak tartaar, tonijntartaar of beste recept met artisjok. Verder kunnen er masterclasses worden gevolgd en worden er workshops voor gezinnen met kinderen georganiseerd. 

Dit vind je misschien ook leuk