Creatieve fietsendief gepakt in Benidorm

door admin
Creatieve fietsendief gepakt in Benidorm

De opnames van de beveiligingscamera van een van de urbanisaties waren essentieel voor de politie om de arrestatie uit te voeren. Uiteindelijk zijn de agenten erin geslaagd om twee van de gestolen fietsen, eigendom van een 77-jarige vrouw en van een kind, terug te vinden en bij hun rechtmatige eigenaar af te leveren. 

Het onderzoek begon medio oktober, toen bekend werd dat er fietsdiefstallen plaatsvonden in verschillende gemeenschappelijke garages van urbanisaties in de stad. Via de beelden van de beveiligingscamera’s van de respectievelijke garages kon de politie bevestigen dat degene die de fietsen had gestolen een fysiek zeer karakteristieke vrouw was met een bijzondere modus operandi.

Stiekem

De onderzoekers konden zien hoe de dievegge te werk ging. Na een korte inspectie buiten, wachtte de vrouw tot een bewoner de garage binnenging. Vervolgens betrad zij die door de bewoner stiekem te volgen. Zodra ze de fiets binnen had gestolen, liep ze ermee naar buiten alsof deze van haar was, net zoals elke andere gebruiker van de garage zou doen. Omdat de automatische garagedeur natuurlijk weer gesloten was, liet de vrouw de fiets ernaast staan aan de binnenkant en wachtte weer buiten tot een andere bewoner de urbanisatie via de garage betrad. Opnieuw verschafte ze zichzelf stiekem toegang, pakte snel de fiets en ging ermee naar buiten. Zo zorgde de dief ervoor dat niemand haar associeerde met de fiets binnen de urbanisatie omdat ze haar alleen maar zagen lopen. Bovendien zou ze in het geval ze ontdekt zou worden gemakkelijk kunnen ontsnappen. 

De beelden wezen de politie er ook op dat de dievegge werd geholpen door een man die buiten de wacht hield terwijl de vrouw binnen de fiets van zijn plek haalde. 

De arrestant, een 40-jarige vrouw van Spaanse nationaliteit, met een voorgeschiedenis, is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter in Benidorm.

Dit vind je misschien ook leuk