Criminelen in Marbella opgepakt voor verkoop van gestolen luxehorloges

door admin
Criminelen in Marbella opgepakt voor verkoop van gestolen luxehorloges

De groep criminelen zou zich hebben gespecialiseerd in het stelen van dure horloges, die vervolgens werden verkocht op de zwarte markt. De politie schat dat ze meer dan 1.000 horloges hebben gestolen, met een totale waarde van ongeveer 2,5 miljoen euro. De gestolen horloges waren afkomstig van luxe juwelierszaken en particulieren.

De politie begon het onderzoek in januari, nadat een golf van diefstallen van luxehorloges in de regio had plaatsgevonden. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de groep criminelen, die vermoedelijk al jaren actief waren.

Naast horloges ook wapens, drugs en geld aangetroffen

Bij de huiszoekingen in het kader van de operatie, genaamd ‘Operación Soldadito’, werden niet alleen gestolen horloges gevonden, maar ook wapens, drugs en geld. Een aantal van de verdachten had ook connecties met andere criminele organisaties, wat de omvang van de operatie nog verder vergroot.

Terugdringen van verkoop van gestolen goederen 

De Spaanse politie heeft de arrestaties geprezen als een belangrijke stap in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit en het terugdringen van de verkoop van gestolen goederen op de zwarte markt. Het onderzoek zal nog verder worden voortgezet om te kijken of er nog meer personen betrokken zijn bij de groep criminele. Ook wordt gekeken of er nog meer gestolen goederen kunnen worden teruggevonden.

Dit vind je misschien ook leuk