De 10 leukste kerstmarkten in Spanje

door admin
De 10 leukste kerstmarkten in Spanje

Al slenterend over een kerstmarkt als de feestdagen dichterbij komen, waan je je in een magisch winterwonderland. In de lucht hangt een mix van geuren van glühwein, geroosterde kastanjes en andere typische kerstlekkernijen tegen een decor van fonkelende lichtjes. Dompel jezelf onder in de feestelijke sfeer op een van de betoverende kerstmarkten die in Spanje worden georganiseerd en koop er vast je kadootjes of kerstdecoratie.

Lees ook: Kerstverlichting in Málaga belooft opnieuw betoverend spektakel te worden

Van alle sfeervolle kerstmarkten in Spanje bekijken we er hier slewchts tien. Of je nu een plaatselijke bewoner of bezoeker bent, deze markten beloven een gezellige ervaring met unieke ambachten, heerlijke lekkernijen en de vrolijke geluiden van het seizoen.

1. Madrid: Plaza Mayor – 24 november t/m 31 december

Madrid komt op een speciale manier tot leven rond de feestdagen en biedt zelfs meerdere markten. De kerstmarkt op Plaza Mayor is een must-visit, niet alleen vanwege de locatie op dit beroemde plein, maar ook vanwage zijn lange geschiedenis. De historische markt werd opgericht in de 19e eeuw. In meer dan 100 houten kraampjes vind je allerlei handgemaakte producten die het resultaat zijn van oude ambachten, traditionele Spaanse zoetigheden en feestelijke decoraties.
Mis ook de levendige markt op de Paseo de Recoletos niet. Ook daar tonen de ambachtslieden van Madrid hun vakmanschap. 

2. Barcelona: Fira de Santa Llúcia – 24 november tot 23 december

De oudste kerstmarkt van Barcelona, Fira de Santa Llúcia, bestaat al 237 jaar en ontvouwt zich op Plaça Nova tegen de gotische kathedraal. Met ongeveer 300 kraampjes toont deze markt alles, van maretak en kerststallen tot unieke Catalaanse kerstversieringen. Duik in de lokale cultuur met de traditionele beeldjes en het vermakelijke Tió de Nadal-blokken.

3. Sevilla: Feria del Belén – 4 november t/m 23 december

De Feria del Belén in Sevilla viert de kunst van het maken van kerststallen, met ingewikkelde belén-beeldjes gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen. Naast de kerststalfiguren vind je er ook andere handgemaakte kerstversieringen. De markt, waarvan de kraampjes verspreid langs de Avenida de la Constitución zijn te vinden, biedt een levendige culturele ervaring.

4. Granada: Bib-Rambla plein – 1 december tot 6 januari

Granada’s kerstsferen komen tot leven op de kerstmarkt op het Bib-Rambla-plein naast de kathedraal. Met ongeveer 70 kraampjes biedt deze markt handgemaakte ambachten, lokale delicatessen en unieke kerstversieringen tegen de achtergrond van het iconische Alhambra.

5. Bilbao: Muelle de Ripa – 2 december t/m 5 januari

De levendige kerstmarkt van Bilbao weerspiegelt de feestelijke sfeer van Baskenland met ambachtelijke producten, de live vertoning van ambachten en regionale lekkernijen. De markt op Muelle de Ripa heeft veel aandacht voor de Baskische gastronomie, waardoor het een van de lekkerste kerstmarkten van Spanje is.

6. Malaga: Muelle Uno – 25 november tot 6 januari

De kerstmarkt van Málaga in de haven op Muelle Uno, kijkt uit over de Middellandse Zee en biedt een unieke setting voor vakantie- en feestdageninkopen. Struin langs de kraampjes met handgemaakte cadeaus en feestelijke decoraties tegen de achtergrond van de milde Andalusische winter. Er is ook een markt op de nabijgelegen Paseo de Parque. Die is open tot 10 januari.

7. Zaragoza: Plaza del Pilar – 2 december tot 8 januari

Verken de kerstmarktkraampjes van Zaragoza op Plaza del Pilar en geniet van de culinaire hoogstandjes van de stad. Daarnaast kunt u heerlijk schaatsen of op de rodelbaan. Er zijn tal van traditionele activiteiten, shows en rondleidingen.

8. Palma de Mallorca: Centrum – 23 november tot 7 januari

De feestelijke kerstmarkten van Palma de Mallorca bieden een heerlijke mix van traditioneel en modern. Dwaal langs sfeervolle kraampjes met handgemaakte ambachten en lokale producten en geniet van feestelijk entertainment. Gelegen aan de Plaça Major, La Rambla, Via Roma, Parc de ses Estacions, Plaça de la Porta Pintada en Plaza del Mercat, is er voor ieder wat wils.

9. Córdoba: Plaza de las Tendillas – Data nog te bevestigen

Córdoba organiseert tijdens de feestdagen een volledig activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen. De kerstmarkt vindt plaats op de Plaza de las Tendillas. De data en het aantal deelnemende kraampjes zijn nog niet bekend.

10. San Sebastián: 1 december tot 7 januari

Ervaar de magie van de feestdagen op zijn Spaans en Baskisch op de kerstmarkt in San Sebastián. Ook hier vind je een keur aan oude ambachten en de daaruit ontsproten, lokale producten. Het decor is de fraaie architectuur van deze stad. Je vindt de kraampjes van deze kerstmarkt verspreid over de Paseo de Francia, Plaza Urumea en Plaza Ramón Labayen. In meer dan 50 kraampjes kun je typische kerstproducten om te eten, speelgoed, spelletjes, handwerk, cadeauartikelen en decoratie vinden. 

Lees ook: Dit zijn de meest ‘instagrammable’ steden in Spanje tijdens de Kerst

Dit vind je misschien ook leuk