De beste stad voor expats ligt in Spanje volgens Internations

door admin
De beste stad voor expats ligt in Spanje volgens Internations

Volgens dit onderzoek is Valencia aan de oostkust van Spanje de beste plek voor expats om te wonen en te werken. De respondenten kregen vragen over hoe ze zich hadden gevestigd, hoe de vooruitzichten op een baan waren en hoe ze de kwaliteit van leven in hun nieuwe stad hadden gevonden. Vorig jaar stond Malaga nog op de tweede plaats in deze ranglijst en Madrid op 10. Dit jaar steeg de Spaanse hoofdstad naar plaats 5. De enige andere Spaanse stad die voorkomt in de lijst is Barcelona op plaats 14.

De top 10 steden voor expats

  1. Valencia
  2. Doubai
  3. Mexico Stad
  4. Lissabon
  5. Madrid
  6. Bangkok
  7. Bazel
  8. Melbourne
  9. Abu Dhabi
  10. Singapore

 

Valencia: leefbaar, vriendelijk en betaalbaar

Valencia staat op de eerste plaats van de 50 in de Expat City Ranking 2022, en op de eerste plaats in de Quality of Life Index. Expats beschrijven het openbaar vervoer als betaalbaar (85% vs. 70% wereldwijd) en houden van de goede mogelijkheden voor recreatieve sporten (92% vs. 75% wereldwijd). En 92% van de expats voelt zich veilig in Valencia (versus 81% wereldwijd).

Als het gaat om de Ease of Settling In Index (3e), voelen expats zich er thuis (74% vs. 62% wereldwijd) en zijn ze gelukkig met hun sociale leven (72% vs. 56% wereldwijd). De stad staat ook op de derde plaats in de Personal Finance Index en staat zelfs op de eerste plaats voor de kosten van levensonderhoud: 83% van de expats beoordeelt dit positief (versus 45% wereldwijd).

Terwijl Valencia goed presteert in de Expat Essentials Index (13e), is de Working Abroad Index (41e) veruit het zwakste punt. Het staat op de laatste plaats voor carrièrevooruitzichten (50e): 50% van de expats beoordeelt de lokale arbeidsmarkt negatief (vs. 27% wereldwijd), en 30% beoordeelt hun eigen carrièremogelijkheden ongunstig (vs. 22% wereldwijd).

Dubai: geweldig voor zowel werk als vrije tijd

Dubai staat wereldwijd op de eerste plaats in de Expat Essentials Index en de subcategorie Admin Topics. Expats melden dat het gemakkelijk is om met de lokale autoriteiten om te gaan (66% vs. 40% wereldwijd), en 88% is tevreden met de beschikbaarheid van overheidsdiensten online (versus 61% wereldwijd). 18% is echter ontevreden over de toegang die ze hebben tot online diensten (versus 7% wereldwijd).

De Ease of Settling In Index (8e) — expats zijn blij met hun sociale leven (68% gelukkig vs. 56% wereldwijd) en voelen zich welkom in Dubai (81% vs. 66% wereldwijd) — en de Quality of Life Index (6e ) zijn nog twee hoogtepunten. Bijna alle expats (95%) zijn tevreden met de infrastructuur voor auto’s (versus 75% wereldwijd), en ze prijzen zowel de cultuur en het nachtleven (5e) als de culinaire verscheidenheid en eetgelegenheden (3e) hoog.

Dubai staat op de zesde plaats in de Working Abroad Index. Expats zijn blij met hun baan (70% tevreden vs. 64% wereldwijd) en melden dat de lokale bedrijfscultuur creativiteit aanmoedigt (78% vs. 51% wereldwijd).

Mexico-stad: vriendelijk en betaalbaar maar onveilig

Mexico-Stad staat wereldwijd op de eerste plaats in de Ease of Settling In Index. Expats voelen zich er thuis (82% gelukkig vs. 62% wereldwijd) en welkom (89% vs. 66% wereldwijd), en 87% omschrijft de lokale bewoners als over het algemeen vriendelijk (versus 66% wereldwijd). De stad presteert even goed in de Personal Finance Index (1e). Expats zijn daar het meest tevreden met hun financiële situatie (73% tevreden vs. 60% wereldwijd). Ondanks de gemiddelde prestatie in de Working Abroad Index (24e), zijn expats tevreden met zowel hun persoonlijke carrièremogelijkheden (71% vs. 58% wereldwijd) als hun banen in het algemeen (73% vs. 64% wereldwijd).

In de Expat Essentials Index (30e) zijn Admin Topics (44e) een probleem, maar huisvesting is zowel gemakkelijk te vinden (9e) als betaalbaar (6e). Ten slotte eindigt Mexico-Stad in de onderste 10 van de Quality of Life Index (44e). Expats zijn vooral teleurgesteld over de Subcategorieën Milieu & Klimaat (41e) en Veiligheid & Beveiliging (47e). Meer dan een op de drie (35%) is niet tevreden met hun persoonlijke veiligheid (vs. 9% wereldwijd).

De 10 slechtste steden voor expats

  1. Rome
  2. Tokio
  3. Vancouver
  4. Milaan
  5. Hamburg
  6. Hongkong
  7. Istanbul
  8. Parijs
  9. Frankfurt am Main
  10. Johannesburg

 

Johannesburg: ’s werelds slechtste expatbestemming

Johannesburg is de slechtste stad voor expats in het algemeen en in de Quality of Life Index (50e) in het bijzonder. Expats zijn ontevreden over de betaalbaarheid (25% ontevreden vs. 15% wereldwijd) en de beschikbaarheid (39% vs. 17% wereldwijd) van het openbaar vervoer, en ze voelen zich ook onveilig (62% vs. 9% wereldwijd). In de Working Abroad Index (49e) beoordelen ze de lokale arbeidsmarkt (38% ongelukkig vs. 27% wereldwijd) en hun persoonlijke carrièremogelijkheden (29% vs. 22% wereldwijd) negatief.

Expats zijn ook ontevreden over hun persoonlijke financiën (41% ontevreden vs. 21% wereldwijd), en 44% zegt dat hun beschikbare gezinsinkomen niet voldoende is om een ​​comfortabel leven te leiden (versus 28% wereldwijd). Hiermee staat de stad op de 47e plaats in de Personal Finance Index. Huisvesting is in ieder geval betaalbaar (46% tevreden versus 39% wereldwijd), wat een van de redenen is waarom Johannesburg nog steeds op de 36e plaats belandt in de Expat Essentials Index. Aan de andere kant beoordelen expats de beschikbaarheid van overheidsdiensten online negatief (41% ontevreden vs. 21% wereldwijd).

Frankfurt: worstelen met digitale en administratieve onderwerpen

Frankfurt staat op de laatste plaats in de Expat Essentials Index (50e) en behoort tot de onderste 10 in al zijn subcategorieën: Digital Life (47e), Taal (46e), Admin Onderwerpen (45e) en Huisvesting (43e). Bijna twee op de vijf zijn ontevreden over de administratieve diensten die online beschikbaar zijn (39% vs. 21% wereldwijd) en de mogelijkheid om contant te betalen (37% vs. 8% wereldwijd), terwijl huisvesting als te duur wordt beschouwd (70% ontevreden vs. 43% wereldwijd). Expats zijn ook ontevreden over de algemene kosten van levensonderhoud (51% versus 35% wereldwijd).

Dit vind je misschien ook leuk