Duizenden protesteren in Madrid tegen stierenvechten

door admin
Duizenden protesteren in Madrid tegen stierenvechten

Buiten de arena Las Ventas riepen ze op om een ​​einde te maken aan activiteiten waarbij dieren worden gebruikt voor amusement en misbruikt volgens dierenrechtenactivisten. Het gaat daarbij niet alleen om klassieke stierengevechten, maar ook om evenementen zoals de stierenrennen in Pamplona, ​​waarbij niet alleen de dieren om het leven komen, maar ook herhaaldelijk mensen ernstig gewond raken of zelfs om het leven komen.

Leuzen

Vooraan in de mars was een spandoek te zien met de slogan ‘Misión Abolición’, wat zoiets als ‘afschaffingsmissie’ betekent. “Ik schaam me voor dit nationale feest” en “We gaan deze arena sluiten” waren enkele van de leuzen die werden geroepen door de demonstranten, die ook borden droegen met de tekst: “Wanneer een levend wezen lijdt, is het geen feest” of “92% van de Spanjaarden gaat niet naar de stierengevechten”.

Totale afschaffing is het streven

Yolanda Morales, woordvoerster van PACMA, vertelde EFE dat de partij streeft naar “de totale afschaffing van zowel het stierenvechten als alle stierenrennen en andere wrede festiviteiten met dieren in Spanje.”

Ze wees er bovendien op dat “het stierenvechten sociaal gezien zeer geconditioneerd is”, maar “helaas” de instellingen “het blijven koesteren, promoten en financieren”. Daarom heeft zij de inzet van partijen en overheden geëist om de afschaffing van deze praktijk te bewerkstelligen.

Groeiende afwijzing van de samenleving

Pacma stelt dat “de achteruitgang van het stierenvechten een tastbaar fenomeen is” en dat “de afname van het aantal stierengevechten in de afgelopen jaren een onweerlegbaar teken is van de groeiende afwijzing van de samenleving ten aanzien van de wreedheid van het stierenvechten”.

Dit vind je misschien ook leuk