Eerste Chinese autofabriek van Europa geopend in Barcelona

door admin
autofabriek, elektrische auto

Chery, een prominente Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, start met de productie van elektrische auto’s in de voormalige Nissan-fabriek in Barcelona. Daartoe heeft het bedrijf een overeenkomst getekend met EV Motors. Het is de eerste Chinese autofabrikant die zich vestigt in Europa, met als doel expansie over het hele continent.

De productie zal plaatsvinden in de oude faciliteiten van Nissan in de Zona Franca van Barcelona. De openingsceremonie werd bijgewoond door de Spaanse premier Pedro Sánchez, de president van de Catalaanse regering Pere Aragonès, en de minister van Industrie en Toerisme, Jordi Hereu. Deze stap is het resultaat van maandenlange onderhandelingen. De komst van de Chinese fabriek wordt gezien als een belangrijke stap in de re-industrialisatie van het sinds eind 2021 verlaten complex.

Een nieuwe start voor lokale werknemers

Het project zal in eerste instantie 150 voormalige werknemers van de Nissan-fabriek in dienst nemen, die na het sluiten van de fabriek werkloos waren geworden. Naar verwachting zal het aantal werknemers groeien tot duizend naarmate de productie toeneemt en er mogelijk nieuwe banen worden gecreëerd. Chery plant om aanvankelijk voertuigen van het model Omoda 5 te produceren in samenwerking met Ebro. Tegen het einde van het jaar is er ook een plan om voertuigen van het Spaanse merk te produceren. Dan zou de fabriek gebruik maken van licenties van voormalige Nissan-modellen, inclusief een elektrische versie van het ‘pick-up’ model.

Chery’s ambities voor Europese uitbreiding

Met de keuze voor Spanje als toegangspoort tot Europa, beoogt Omoda zich verder over het continent te verspreiden. Dat wil het bedrijf doen door een netwerk van officiële dealers op te zetten en een significante aanwezigheid in de Europese markt te vestigen. De Omoda 5 is een dynamisch, compact en opvallend SUV-model, uitgerust met een 1.6 TGDI viercilinder thermische aandrijving van 185 pk en een 7-versnellings automatische DCT-transmissie.

Meer Spanjaarden kiezen voor elektrische auto’s

Dit vind je misschien ook leuk