El Clásico Barcelona – Madrid eindigt met belagen Nederlandse coach

door admin
El Clásico Barcelona - Madrid eindigt met belagen Nederlandse coach

Zondag stond in het teken van ‘El Clásico’, de derby tussen FC Barcelona en Real Madrid. De einduitslag zorgt voor nog meer druk op de schouders van coach Ronald Koeman die, bij het verlaten van het stadion, werd belaagd door fans.

Hoewel Barcelona in het eerste half uur de overhand leek te hebben in de wedstrijd, werd het steeds duidelijker dat het tactische spel van Madrid niet zou zorgen voor winst in de Catalaanse hoofdstad. Na 25 minuten kwam er een levensgrote kans voor Barcelona toen Memphis een voorzet gaf aan Dest die de bal vervolgens keihard over de goal schoot. Vlak voor rust verloor Memphis de bal wat leidde tot een geweldig mooi doelpunt van Real Madrid door David Alaba.

Koeman hoopte in de tweede helft het tij te keren door enkele spelers te wisselen. Helaas pakte dit niet uit zoals gehoopt en lukte het Vázquez in de extra tijd nog eens te scoren waardoor het vlak voor het eindsigaal 0-2 werd voor Real Madrid. Hoewel de kansen om te winnen voor Barcelona waren verkeken, lukte het Aguëro nog de eindstand op 1-2 te krijgen en zo de eer van de spelers te redden.

Nederlandse coach onder druk

Het is de derde keer dat Barcelona onder leiding van Ronald Koeman tegen Real speelt. Koeman ligt al langer onder druk als coach van FC Barcelona vanwege tegenvallende prestaties van zijn ploeg. Zijn toekomst als coach van Barcelona is verre van zeker. Na de nederlaag tegen Real Madrid staat FC Barcelona op een negende plaats van de Primera División. De ploeg van Koeman loopt zes punten achter op koploper Real Sociedad en vijf punten op Real Madrid en Sevilla.

Koeman belaagd bij verlaten stadion Barcelona

Zondag in de namiddag werd hij door supporters van de club belaagd toen hij in de auto het stadion verliet. De auto werd bespuugd en met mobiele telefoons zouden deuken in de auto van Koeman zijn geslagen. FC Barcelona liet zondagavond weten de acties te veroordelen en tot maatregelen over te gaan, zowel op het gebied van extra beveiliging voor de coach en zijn spelers als disciplinaire straffen tegen de daders.

Dit vind je misschien ook leuk