Extremadura zet eerste stap voor nieuw Eurovegas in regio

door admin
Extremadura zet eerste stap voor nieuw Eurovegas in regio

Extremadura wil een macrovrijetijdscomplex bouwen geïnspireerd op Las Vegas in de provincie Badajoz. De gekozen naam voor het project zal bij menigeen vraagtekens oproepen: Elysium City. Elysium is oud-Grieks voor paradijs.

Ruim 4 miljard euro heeft de regering van Extremadura vrijgemaakt voor de bouw van hotels, casino’s, themaparken, winkelcentra, woningen en andere infrastructuur die samen een soort nieuw Eurovegas worden. Dat blijkt uit publicatie van het plan in het regionale staatsblad.

Het vrijetijdsmacrocomplex komt in Badajoz in de plaats Castilblanco. Voor de eerste fase van Elysium City is 4,3 miljard nodig om onder meer hotels, woningen, een themapark, een gamingcentrum, een wellnesscomplex, een waterpark, een digitaal park en een jachthaven te bouwen.

Megastad in leeg Spanje

Elysium City strekt zich uit over 11,85 miljoen m2, waarvan 5,8 miljoen vierkante meter bebouwbaar is. De plannen omvatten de bouw van 18.812 hotelbedden en 267.000 vierkante meter woonoppervlak.
De stad wordt opgedeeld in negen districten: ziekenhuizen en andere diensten; stedelijk centrum; onderwijs en sport; rivierfront; uitgaansgebied, residentieel; evenementen en natuur; marine, en diensten en zonne-installaties. Het gebied ligt aan het stuwmeer Garcia Sola.

Zakenman uit Sevilla

De regionale regering keurde in juli 2018 al de Extremadura-wet inzake grote vrijetijdsvoorzieningen goed. Deze omvatte toen al het project Elysium City. De promotor van het macrovrijetijdsproject, dat sterk zal lijken op een Las Vegas, is het bedrijf Castilblanco Elysium Corporation, eigendom van Francisco Nuchera, een zakenman uit Sevilla.

Op 2,5 uur rijden van Madrid

Om het project door te laten gaan, heeft het de steun nodig van andere groepen, zoals makelaars in onroerend goed, gokexploitanten of hotelketens. De gemeente Castilblanco ligt op 215 kilometer van Madrid. Daarom heeft de Junta de Extremadura beloofd de infrastructuur te verbeteren als het project wordt geconsolideerd.

16 miljoen euro garantie

Op dit moment heeft Elysium Corporation 16 miljoen euro als garantie verstrekt aan de deelregering om het project te starten. Hiervoor zijn investeringen van minimaal 8.000 miljoen euro en maximaal 18.130 miljoen euro nodig.

Vergelijkbare projecten geen succes in het verleden

Eerder liepen in Spanje al andere soortgelijke projecten stuk zoals Eurovegas dat in Alcorcón vlakbij Madrid zou moeten komen en uiteindelijk uitweek naar Azië, Reino de Don Quijote in Ciudad Real, Gran Scala in Los Monegros en Madrid Life Resort. 

Dit vind je misschien ook leuk