FC Barcelona heeft dringend 200 miljoen euro nodig

door admin
FC Barcelona heeft dringend 200 miljoen euro nodig

De voetbalclub Barcelona is begonnen met het opstellen van financieel plan om zo snel mogelijk aan La Liga te presenteren. Het is van vitaal belang om nieuwe spelers aan te trekken voor het volgende seizoen.

Hieronder Gavi en Araujo, wier inschrijvingen momenteel in de wacht staan. Daarom moet de club dringend het plan gereed hebben. De relatie tussen de twee sportentiteiten is echter op zijn slechtst na de opmerkingen van president Laporta over Javier Tebas op maandag. Op donderdag 17 april bekritiseerde de president van Barcelona, Joan Laporta, Javier Tebas, de president van La Liga, voor zijn behandeling van de “zaak Negreira“.

In tegenstelling tot wat sommige fora suggereren, is het verlagen van het salaris van het eerste elftal niet de oplossing om de 200 miljoen euro binnen te halen. De huidige loonsom van Barcelona is acceptabel voor komend seizoen.

De directeur van Barcelona, Mateu Alemany, heeft hard gewerkt om de loonsom van de club in de loop van de tijd te verlagen. Belangrijke exits zoals de beëindiging van het contract van Antoine Griezmann en Gerard Piqué en het einde van het contract van Busquets hebben ertoe bijgedragen dat aanzienlijke lonen zijn vrijgekomen. De club moet nog verder werken aan de salarissen van het eerste elftal, maar dat is op dit moment niet het grootste probleem. Dat is volgens Marca dat de club een verlies van 200 miljoen euro voorspelt.

Kosten moeten omlaag

De club moet dringend de uitgaven in alle afdelingen verlagen en meer inkomsten genereren door meer sponsors aan te trekken. Verder betreffen de bezuinigingen alle afdelingen van de club. Dit omvat onder meer het aanzienlijk verlagen van de salarissen van atleten in andere secties, wat de financiële fair play beïnvloedt. Hoewel de club niet verplicht is tot financiële fair play, is een van de beschikbare opties voor de club het verkopen van een speler. Dit levert buitengewone inkomsten op.

Tijdelijke verhuizing naar Montjuïc

FC Barcelona rekent bovendien op een verlies van 93 miljoen euro door de tijdelijke verhuizing naar Montjuïc vanaf komend seizoen. De club is van plan om in november 2024 terug te keren naar het nieuwe Camp Nou met een capaciteit van 70%. Dat levert voor het seizoen 2024-2025 een verlies op van 38 miljoen euro. Wel verwacht de club in het seizoen 2025-2026 151 miljoen euro te verdienen nadat het stadion volledig is gebouwd.

Lees ook: Spaanse justitie dient aanklacht in tegen FC Barcelona wegens corruptie

Dit vind je misschien ook leuk