Heel dorp met 32 woningen en hotel te koop in natuurpark in Spanje

door admin
Heel dorp met 32 woningen en hotel te koop in natuurpark in Spanje

De nieuwe eigenaar is een ontwikkelaar die er een landelijke toeristische bestemming van wil maken door er 3 tot 5 miljoen extra in te investeren. Nu meld Idealista.es opnieuw dat er een dorp te koop is. Ditmaal in de provincie Salamanca. Er staan 32 direct bewoonbare huizen en een hotel. Het bedrag dat ervoor neergelegd moet worden is 4,8 miljoen euro. Deze stad is Salto de Saucelle, in Salamanca, en ligt in het natuurpark Arribes del Duero.

Bekijk ook: Heel dorp in Spanje te koop voor 260.000

Zoals uitgelegd door Royal Invest, een adviesbureau dat de verkoop beheert, “werd de stad gebouwd door deskundige ingenieurs toen in de buurt een stuwmeer werd aangelegd. De woningen zijn van hoge kwaliteit met stenen muren van een halve meter dik.

De stad heeft een terrein van 188.000 m2 en een bebouwde oppervlakte van 5.500 m2. “Er zijn 26 volledig uitgeruste bungalows/huizen, naast nog zes in aanbouw, een hotel met 21 kamers en toegang tot de rivier de Duero, zodat allerlei watersporten kunnen worden beoefend”, stelt de adviseur. De omgeving is geschikt voor wandelaars en fietsers. Het gehucht ligt op anderhalf uur rijden van de fraaie werelderfgoedstad Salamanca.

De woningen beschikken over een keramische kookplaat, koelkast, magnetron, vaatwasser, koffiezetapparaat, fruitpers, compleet keukengerei, airconditioning, verwarming, televisie en apparatuur om internet te installeren. “Het is een zeer goede investering, want zonder enige rehabilitatie kan het al een rendement van maximaal 4% opleveren”, zegt de adviseur. Hij voegt er ook aan toe dat met een investering van een miljoen euro meer dit jaarlijkse rendement kan worden vermenigvuldigd.

Op dit moment wordt het dorpje nog niet op de markt aangeboden. Ook is de verkoop nog niet officieel aangekondigd. Wel zijn er volgens Idealista.es al onderhandelingen gaande met Zweedse investeerders, een Saoedische particuliere investeerder en een Britse hotelketen.

Dit vind je misschien ook leuk