Luis Rubiales wacht arrestatie bij terugkeer naar Spanje

door admin
Rubiales, RFEF

De voormalige voorzitter van de RFEF, Luis Rubiales, zal worden gearresteerd als hij terugkeert naar Spanje. Op dit moment is Rubiales in de Dominicaanse Republiek. Er loopt een onderzoek naar zijn rol bij onregelmatige contracten. Rubiales was vorig jaar ook volop in het nieuws, na na een incident tijdens de trofee-uitreiking van het WK-voetbal voor dames in Sydney. Hij gaf daar speelster Jenni Hermoso een kus vol op haar mond zonder haar toestemming.

Agenten van de OCU doorzochten woensdag het hoofdkantoor van de RFEF in Madrid en andere gebouwen in Sevilla. Ook doorzochten ze het huis van Rubiales in Granada. De Guardia Civil wist al dat ze de ex-manager niet zouden vinden bij de RFEF of in zijn privéwoning. Volgens politiebronnen zal Rubiales worden gearresteerd als hij terugkeert naar Spanje.

Woensdagochtend doorzochten agenten van de Centrale Operationele Eenheid de kantoren van de federatie in Las Rozas in een onderzoek naar vermeende onregelmatige contracten in de afgelopen vijf jaar. Die houden verband met het organiseren van de Spaanse Super Cup in Saudi-Arabië. Er zijn zeven arrestaties verricht, waaronder die van Tomás Gonzalez Cueto. Hij was de advocaat en rechterhand van Rubiales tijdens zijn ambtstermijn. Daarnaast zijn vijf anderen gearresteerd tegen wie een onderzoek loopt.

Wat doet Luis Rubiales in de Dominicaanse Republiek?

Rubiales is al een aantal weken in het Caribische land om zaken te doen. En, zoals zijn verdediging meldde, wordt verwacht dat hij op 6 april terugkeert naar Spanje, dat hij “volledig ter beschikking staat” van de rechtbank. Daarnaast is hij ook bereid is om “voor die datum terug te keren als dat nodig wordt geacht en als dat nodig is”. Er is ook aangekondigd dat zijn familie hem zal bezoeken in de Dominicaanse Republiek. “Ik zal terugkeren wanneer ik moet terugkeren”, vertelde hij naar verluidt aan de Spaanse krant ‘Ok Diario’ over zijn mogelijke terugkeer.

Onderzoek naar Rubiales was voorzitter van de RFEF

OCU-agenten onderzoeken met de hulp van Europol informatie en documenten die dateren van 2018 tot 2023. Dit is de periode waarin Rubiales voorzitter was van de RFEF. De Guardia Civil onderzoekt mogelijke onregelmatigheden bij betalingen en miljoenencontracten. Zoals het contract dat de Spaanse Super Cup naar Arabië bracht, een overeenkomst waarbij het bedrijf Kosmos van Gerard Piqué 24 miljoen opstreken voor zijn bemiddeling. De OCU heeft agenten huiszoekingen gedaan in de kantoren van Kosmos of in de huizen van de ex-Barça speler.

La Cartuja

Het is niet het enige dat de agenten in het vizier hebben. Er  zijn ook documenten doorzocht in de kantoren van La Cartuja (stadion in Sevilla). Daar worden  onregelmatigheden bij de renovatiewerkzaamheden onderzocht. Een bouwbedrijf van voetbalstadions in Spanje zou ook onderzocht kunnen worden voor de renovatie van stadions om bijvoorbeeld Copa del Rey-wedstrijden te organiseren.

Dit vind je misschien ook leuk