Meest gestolen voorwerp uit hotels: 80.000 per jaar in Spanje en Italië

door admin
badkamer hotel handdoeken

In de hotelwereld blijkt dat gasten niet altijd met lege handen naar huis gaan. De directeur van AC Hotels Spanje, Antonio Catalán, heeft onthuld wat met een verbluffend aantal van 80.000 per jaar verreweg het meest gestolen voorwerp in zijn hotelketen in Spanje en Italië is.

Hij deelde deze informatie tijdens een podcast van Nude Project. Velen kunnen zich waarschijnlijk wel indenken om welk populair item het hier gaat. Catalán heeft het over handdoeken. Hij benadrukt dat dit fenomeen niet beperkt is tot Spanje, waar AC Hotels veel vestigingen heeft. Ook worden veel handdoeken ontvreemd in hun Italiaanse hotels. Naar verluidt verzamelen veel gasten de handdoeken waar het logo van een hotel prominent op te vinden is vaak als souvenir.

Andere geliefde ‘souvenirs’

Naast handdoeken verdwijnen er ook vaak badjassen, hangers, pennen, cosmetische producten en zelfs de batterijen van tv-afstandsbedieningen uit de hotelkamers. Over die afstandsbedieningen merkte Catalán op dat sommige gasten deze meenemen in de hoop dat ze thuis zullen werken met hun eigen apparaten.

De reactie van het hotel

Wanneer ze dergelijke voorvallen opmerken, sturen veel hotels op basis van de klantgegevens een beleefde brief met het verzoek om de meegenomen items terug te sturen. De directeur van de hotelketen maakt wat betreft de handdoeken nog een grap en verwijst naar de marketing die de gestolen handdoeken ook zijn: “Elke ochtend als ze hun gezicht wassen zien die klanten ons logo”. De directeur heeft 3.500 personeelsleden voor de keten werken verspreid over bijna honderd hotels.

Verder gaf hij tijdens het interview ook zijn mening over Airbnb: “De overheid moet iets doen want het is allemaal illegaal, het is zwart geld”.  Hij voegde toe wel te begrijpen dat een gezin met kleine kinderen kiest voor dit type accommodatie. “Maar het moet gereguleerd worden”, concludeerde hij.

Onderzoek naar meest gestolen items uit hotels

Eerder kwam Wellness Heaven al met een onderzoek naar de meest gestolen items uit hotels. Hier kwam ook uit naar voren dat handdoeken, badjassen en hangers de meest door gasten uit hotelkamers gestolen voorwerpen zijn. In de top 20 staan ​​echter ook haardrogers, televisies en zelfs minikoelkasten. Ook kunstwerken of kussens komen voor in de top 20. Het onderzoek werd uitgevoerd in in totaal 1.376 vier- en vijfsterrenhotels, waarvan het merendeel in Europa.

Het onderzoek maakte ook onderscheid tussen wat het meeste uit 4-sterrenhotels werd ontvreemd en wat uit 5-sterrenhotels. Kunstwerken werden veel vaker gestolen uit de laatstgenoemde categorie, terwijl in de 4-sterrenhotels batterijen uit afstandbedieningen op 1 staan.

Dit vind je misschien ook leuk