Met de trein van Malaga naar Sevilla in één uur

door admin
Met de trein van Malaga naar Sevilla in één uur

Dat heeft de president van de Junta de Andalucía, Juanma Moreno, woensdag laten weten. De Andalusische regering is zelfs bereid haar eigen middelen in te zetten, met de medewerking van andere administraties, om deze “droom” van een hogesnelheidsverbinding tussen de twee steden te realiseren. Tot nu toe deelt de regioregering deze droom over een AVE-verbinding Sevilla-Malaga namelijk nog niet met de centrale regering in Madrid. Dat voegde Moreno toe tijdens een forum georganiseerd door de Spaanse krant ABC. 

De president van Andalusië heeft aangegeven dat er een deel van de platforms al is gemaakt dat al kan worden gebruikt en heeft de “economische impact” benadrukt die dit voor beide steden en voor de rest van Andalusië zou hebben. De grootste interne circulatie in de Zuid-Spaanse regio vindt namelijk al plaats tussen beide steden. 

Sevilla en Malaga zijn goed voor bijna 45 procent van het BBP van Andalusië en zijn “twee grote en enorm complementaire economische motoren”, en daarom is het noodzakelijk om hun connectiviteit “op een flexibele manier” aan te pakken, voegde Moreno eraan toe.

Bekijk ook: Spaanse koning bij opening nieuwe hogesnelheidslijn naar Murcia

De mogelijkheid van een directe AVE-verbinding  tussen Sevilla en Malaga zou vergelijkbaar zijn met “een luchtbrug” en zou “een impuls betekenen die enorme voordelen zou opleveren” voor de gemeenschap, aldus de Andalusische president.

Moreno verdedigde ook de noodzaak dat heel Andalusië, van Almería tot Huelva, door binnenlandse spoorlijnen moet worden verbonden, aangezien de regio op dit gebied een groot “tekort” heeft.

Bekijk ook: Met de nachttrein van Amsterdam naar Barcelona

Dit vind je misschien ook leuk