Minstens 15 gewonden bij ongeluk met stadsbus in Valdemoro (Madrid)

door Elize van Loon
busongeluk, ongeluk stadsbus, Madrid

Een bus met passagiers is woensdag vroeg in Valdemoro, Madrid, frontaal op een muur gebotst. Bij het ongeluk met de stadsbus, dat plaatsvond op de hoek van de straten Luis Planelles en Seseña, raakten 15 mensen gewond.

De bus, waarvan de dienstregeling om 05.20 uur begint en die een rondrit maakt tussen het station Cercanías en de Avenida de España, zat volgens de gemeentewoordvoerder “vol met passagiers”. De meeste van hen stonden.

Het ongeluk gebeurde toen de bestuurder van het voertuig om nog onbekende redenen tegen een muur botste. Volgens een gemeentewoordvoerder werd laatstgenoemde duizelig en verloor zij de controle over het voertuig.

Twee ernstig gewonden, dertien lichtgewonden

De twee ernstigste slachtoffers zijn een passagier van 62 jaar en de bestuurder van 58 jaar.  Na het ongeluk met de stadsbus greep de brandweer van de gemeente Madrid in en moest de bestuurder bevrijden. De vrouw zat “mechanisch” bekneld, volgens een woordvoerder van Emergencias 112 Comunidad de Madrid. De twee zwaargewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis 12 de Octubre, onderdeel van het ziekenhuisnetwerk van de Servicio Madrileño de Salud.

Dertien andere passagiers van de stadsbus raakten lichtgewond volgens de woordvoerder. Zij werden naar verschillende ziekenhuizen in het zuiden van Madrid gebracht.

Guardia Civil onderzoekt omstandigheden 

De verkeersafdeling van de Guardia Civil stelt een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeluk op te helderen en vast te stellen of en hoe de chauffeur de controle over de bus verloor. Volgens gemeentelijke bronnen werd de bestuurder duizelig en verloor zij de controle over het voertuig. De werknemer was echter zeer ervaren en “evenmin was er sprake van een defect van de bus”. Het gaat om de nieuwste generatie elektrische bus. Deze is nog maar een paar maanden in gebruik genomen.

Dit vind je misschien ook interessant: Bezorgdheid onder reisleiders na busongeluk met 24 gewonden op Mallorca

Dit vind je misschien ook leuk