Nieuwe Tesla arriveert in Auto- en Modemuseum Malaga

De Cybertruck is te bezichtigen in de Tabacalera op 28 en 29 juni

door Judith Goeree
Tesla Cybertruck

Het Auto- en Modemuseum van Malaga heeft tijdelijk een nieuwe aanwinst: het nieuwste model van Tesla, de Cybertruck. De wagen maakt een korte stop in het museum tijdens de Europese tour van het bedrijf van Elon Musk.

De Cybertruck Odyssey, het nieuwe model van Tesla, wordt getoond aan Europa tijdens een tour langs diverse steden en landen. Het nieuwe voertuig uit de stal van Elon Musk is gepresenteerd als een duurzame en robuuste wagen ´met de bruikbaarheid van een truck en de prestaties van een sportwagen´. In Spanje is na Madrid, Barcelona en Valencia nu Malaga aan de beurt om de auto te showen.

Twee touchscreens en roestvrijstalen carroserie

Het Auto- en Modemuseum van Malaga heeft via zijn Instagram-account een video gedeeld van de nieuwe Tesla. Op de beelden zijn details van de roestvrijstalen carrosserie te zien. Ook laat de video het interieur van de auto zien, met twee touchscreens.

Autoliefhebbers kunnen de Tesla Cybertruck in Malaga van dichtbij bekijken op 28 en 29 juni. De auto is te zien op het plein van de voormalige tabaksfabriek, Tabacalera, in het Auto- en Modemuseum van de stad. Op donderdag 27 juni is het museum niet geopend voor publiek.

Alle details van de nieuwe Tesla

De Cybertruck is een nieuw model auto van het bedrijf van Elon Musk met een zeer futuristisch ontwerp. In een verklaring zegt Tesla dat de auto is geïnspireerd op de cyberpunk-esthetiek zoals te zien in films als Blade Runner.

Door het roestvrijstalen exoskelet is de nieuwe Tesla uitstekend bestand tegen schokken. Bovendien beschermt het op de langere termijn tegen corrosie. Andere opvallende eigenschappen van deze wagen zijn het trekvermogen van maar liefst 4.990 kg, het gewicht van een gemiddelde Afrikaanse olifant, een laadvermogen van 1.134 kilogram en de afsluitbare opslagruimte van 1.897 liter.

Ultrasnel elektrisch voertuig

De Cybertruck heeft een bereik 547 kilometer en kan versnellen van 0 tot 100 kilometer per uur in 2,7 seconden. Net als andere Tesla´s gaat het om een elektrisch voertuig dat geen brandstof gebruikt.

Vanbinnen is de Cybertruck modern en ruim. Er zijn vijf zitplaatsen voor volwassenen. Bovendien heeft de wagen twee touchscreens, een in het voorste en een in het achterste gedeelte van de auto.

Nieuwe Tesla nog niet te koop in Europa

Tesla begon in december 2023 met de verkoop van dit model in Noord-Amerika. In Europa is de wagen momenteel nog niet te krijgen. De Europese tour van de Cybertruck is daarom een unieke kans om deze auto van dichtbij te bekijken.

Lees ook: Krijgt Valencia de tweede grote Tesla-fabriek van Europa?

Dit vind je misschien ook leuk