Nieuwe verdachte envelop voor Oekraïens consulaat in Barcelona onderschept

door admin
Nieuwe verdachte envelop voor Oekraïens consulaat in Barcelona onderschept

De Mossos d'Esquadra hebben een nieuwe verdachte envelop onderschept, gericht aan het Oekraïense consulaat in Barcelona. De Spaanse postdienst Correos bracht de Mossos d'Esquadra op de hoogte.

Die kon verifiëren dat de brief geen explosieven bevatte. Bronnen van de veiligheidsdienst hebben bevestigd dat medeerkers van het postkantor op vrijdag tussen vijf en zes uur ‘s middags deze brief ontdekten en onmiddellijk de Catalaanse politie hebben gewaarschuwd.

De agenten gingen direct naar het logistiek centrum van het postkantoor. Daar verifieerden ze dat de brief “geen explosieven bevatte”. De regionale politie heeft een onderzoek geopend en weigert meer informatie te geven over de inhoud van de envelop. Andere bronnen suggereren dat er mogelijk resten van dieren zijn gevonden. Net als in andere pakketten die de afgelopen weken in verschillende delenv an Spanje zijn ontdekt. Sterker nog, het het Oekraïense consulaat in Barcelona ontving op 5 december een envelop met dierenogen.

Andere brieven bevatten explosieven

De Nationale Rechtbank heeft een onderzoek geopend wegens een vermeende misdaad van terrorisme, aangezien sommige van de onderschepte brieven explosieve ladingen bevatten. De eerste hiervan verwondde op 30 november een medewerker van de Oekraïense ambassade in Madrid.

De volgende dag werden nog eens drie enveloppen met soortgelijke inhoud aangetroffen bij een bedrijf in Zaragoza, op de basis Torrejón de Ardoz (Madrid), in het Palacio de la Moncloa en bij het ministerie van Defensie. Sindsdien zijn er verschillende pakketten verzonden naar gebouwen die verband houden met Oekraïne met ogen en ingewanden van dieren.

Dit vind je misschien ook leuk